Sex

#stimulare #sex #orgasm #organe genitale

5 picanterii stiintifice despre sex si reproducere

Curiozitatile despre sex si reproducere nu ne dau pace inca de cand am aflat cum vin pe lume copiii. Cercetatorii de pretutindeni trudesc zi si noapte in descifrarea geneticii, ca apoi sa ne surprinda cu picanterii stiinfice care ne amuza sau ne transmit noi informatii interesante despre sex.

Iata cateva picanterii stiintifice despre sex, enuntate de livescience.com.

1 Barbat vs porc

Un barbat este inzestrat de natura cu capacitatea de a ejacula, de fiecare data, intre 30 de milioane si 750 de milioane de spermatozoizi, meniti sa fecundeze ovulul cu potential de a deveni un embrion.

Impresionant, dar nu la fel de mult ca la porci: un mascul din aceasta specie elimina aproximativ 8 miliarde de celule spermatice la fiecare imperechere.

2 Ce este sexul?

Definitia sexului poate sa fie total diferita de la o persoana la cealalta. Un studiu din 2010, efectuat de Institutul Kinsey din SUA, a descoperit ca 45% dintre oamenii intervievati considera ca stimularea manuala a organelor genitale inseamna sa faci sex, 71% considera stimularea orala ca fiind sex, iar 80% pun semnul egal intre sex si stimularea anala.

3 Zoofilia si cancerul de penis

Barbatii si femeile care sufera de zoofilie (patologia sexului cu animale) nu au doar probleme de ordin psihic, ci sunt expusi si cancerului de penis/cervical. Un studiu publicat in anul 2011 arata ca sexul cu gaini, porci, cai etc. conduce la dezvoltarea cancerului genital, pe fondul contactarii microorganismelor diverse prin leziunile formate la nivelul organului sexual. Virusul HPV, cauzator de cancer, este deseori transmis astfel.

4 Gandacul spaniol si excitatia

O cercetare in domeniul medical a descoperit ca unii pacienti ajung la spital dupa ce consuma gandaci spanioli, pentru a obtine placeri carnale. Insecta contine acid cantaridin, substanta care produce o arsura "speciala" cand este eliminata prin uretra. Pudra de cantaridina este toxica!

5 Reproducerea melcului de mare

Iata un motiv de bucurie: faptul ca nu esti melc de mare. Aceste creaturi hermafrodite se reproduc prin infigerea unui asa-zis penis-seringa cu tepi de "ancorare" in corpul partenerului, pentru injectarea unor fluide prostatice de reproducere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului