Sex

#frumusete #somn #sex #longevitate #beneficii sex

6 motive sa faci si mai mult sex

Fa dragoste des cu iubitul tau si vei avea parte de o multime de beneficii. Nu, nu ne referim aici la distractia de care ai parte in dormitor sau la modul in care sexul te ajuta sa iti imbunatatesti relatia cu partenerul tau. Daca vrei sa te bucuri ca ai descoperit secretul "tineretii vesnice", iata 6 motive sa faci si mai mult sex.

1 Iti prelungeste viata

Fa dragoste cat mai des si vei trai mai mult. Potrivit datelor colectate pe parcursul a 20 de ani, barbatii care fac sex de doua ori sau mai mult pe saptamana au cu pana la 50% sanse mai reduse de a face atac de cord, comparativ cu cei care abia se iubesc o data pe luna. Pentru femei, contactul sexual creste nivelul de estrogen, hormon care protejeaza inima.

2 Iti imbunatateste sistemul imunitar

Potrivit site-ului care2.com, este suficient sa faci dragoste cu partenerul tau o singura data pe saptamana pentru a-ti imbunatati nivelul de anticorpi. Iti cresti astfel imunitatea impotriva virozelor si racelilor din aceasta perioada cu pana la 30%.

3 Mentine fumusetea pielii

Sexul iti face pielea mai stralucitoare si iti imbunatateste circulatia sangelui. Explicatia este data de un hormon numit dehidroepiandrosterona sau DHEA, al carui nivel creste in timpul actului sexual si care contribuie la repararea tesuturilor afectate. Acesta este motivul pentru care, dupa o partida de sex, pielea ta este mai catifelata.

4 Te ajuta sa scapi de durerea de cap

Endorfinele eliberata in urma orgasmului te va ajuta sa te simti mai bine, sa scapi de stres si de durerile de cap asociate.

5 Te ajuta sa slabesti

Se stie ca "antrenamentele" din pat sunt cele mai bune atunci cand doresti sa dai jos kilogramele in plus. In timpul unei partide de amor de o jumatate de ora, poti arde intre 75 si 150 de calorii, comparativ cu o sedinta de yoga usoara sau cu o sesiune de mers pe jos. Totodata, excitatia si orgasmul elibereaza testosteron, un hormon care ajuta organismul sa mentina relaxat tesutul muscular.

6 Iti imbunatateste somnul

Atunci cand intampini dificultati in a dormi, incearca o partida de sex. Ajuta la eliberarea oxitocinei, unul dintre compusii chimici care ajuta creierul sa se relaxeze si sa elimine stresul. De asemenea, faptul ca faci miscare iti epuizezi organismul de energie si astfel vei putea sa adormi mai bine.

Sursa foto: style.uk.msn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare