Sex

#comunicare #partener #sex

6 motive pentru care nu te bucuri de sex

Cauti o solutie rapida pentru problemele tale sexuale: un sfat, un specialist in domeniu, o pastila magica. De cele mai multe ori insa, raspunsul se afla chiar la tine. Relaxeaza-te si incearca sa fii mai constient de ceea ce ti se intamnpla. Iata cateva posibile motive pentru care nu te bucuri de sex.

1 Te compari cu altii

Nu trebuie sa il ai alaturi de tine pe Brad Pitt pentru a fi o femeie activa din punct de vedere sexual si nu trebuie sa te compari cu cel mai sexy barbat de pe planeta pentru a fi bun la pat. Uita de toate filmele comerciale sau de tot felul de teste din reviste care iti ghicesc profilul sexual. Gandeste-te ca sexul vinde, asa ca ceea ce vezi la televizor sau prin reviste este facut special pentru a arata intr-un mod atragator, tocmai pentru a fi cumparat.

Incearca sa nu mai cauti termeni de comparatie si sa incepi sa iti cunosti propriile preferinte, asteptari, din punct de vedere sexual. Concentreaza-te mai bine asupra relatiei sexuale pe care o ai alaturi de partener, discuta cu acesta despre ce anume puteti imbunatati, ce va doriti, descoperiti-va reciproc. La urma urmei, fiecare persoana este unica, iar daca voi doi va simtiti bine, ce mai conteaza ce spun cei din jur?

2 Iti ignori corpul

Suntem inundati de poze ale unor oameni perfecti si stim ca noi, muritorii de rand, nu vom arata nicodata ca acestia. Toate acestea iti pot crea complexe serioase, complexe care nu te vor lasa sa te bucuri de sex. Scapa de inhibitii si gandeste-te ca partenerul tau te iubeste pentru ceea ce esti. Nu trebuie sa fii trasa ca prin inel si nici nu trebuie sa stai toata ziua la sala pentru a-ti satisface partenerul.

Incearca sa mentii o silueta de bun-simt si concentreaza-te mai mult in a-ti intelege partenerul, in ceea ce priveste viata voastra sexuala. Iti va multumi mult mai mult daca te arati indraznet si stii cum sa comunici in pat, decat daca arati ca un manechin si atat.

3 Asculti doar sfatul expertilor

Nu este nimic rau in a te informa, dar daca crezi ca vei fi in stare sa pui in practica tot ceea ce spun sexologii sau psihologii, atunci este posibil sa te incurci in informatii si sa nu mai ajungi la niciun rezultat. Nu exista niciun sfat magic care sa te determine sa te bucuri de sex. Totul se afla in mainile tale. Daca vrei sa iti imbunatatesti performantele sexuale, atunci va trebuie sa lasi la un moement dat cartile la o parte si sa fii atent la propriile tale experiente. Comunica deschis cu partenerul, asculta ceea ce vrea, exprima-ti dorintele si fii atent la impactul pe care le au toate acestea supra vietii tale sexuale.

4 Fii atent la ceea ce vrei

Cu cat inaintezi in varsta si capeti experienta sexuala, cu atat si corpul tau va cere altceva, se va schimba. Fii atent la toate transformarile prin care treci si nu te ignora din punct de vedere sexual. In caz contrar, te vei trezi nestiind de ce esti atat de nemultumit din punct de vedere sexual, de ce relatia cu partenerul nu mai este atat de intensa etc. In plus, incearca chiar sa te simti bine. Sexul nu inseamna doar sa ai copii, sa iti faci datoria fata de partener, sa devina rutina. In primul rand, trebuie sa te simti bine alaturi de partener.

5 Nu stii cum sa te informezi

Simti ca iti lipseste ceva, dar nu stii ce sa faci pentru a te simti mai bine din punct de vedere sexual. Totul depinde de situatia in care te afli, insa este bine sa faci o distinctie intre urmatoarele: daca consideri ca nu ai suficienta experienta, esti intr-un moment de cumpana etc., atunci ai nevoie de informare si de ce nu, de sfatul unui specialist. Daca vrei doar sa maresti doza de adrenalina, atunci ai nevoie de un pic mai multa distractie; incearca ceva diferit, ca jucarii sexuale, pozitii noi etc.

6 Nu esti responsabil

Sexul nu inseamna doar distractie, ci presupune si responsabilitate. Ti se par poate clisee , dar bolile cu transmitere sexuala sau sarcinile nedorite sunt realitati cu care se confrunta oameni din intreaga lume. Scuteste-te de probleme si incearca sa iti mentii, pret de cateva minute capul pe umeri. Cat de greu poate sa fie sa folosesti o metoda contraceptiva? Nu este important doar sa faci sex, este important si cum, cu cine, de ce faci sex. Daca simti ca iti incalci propriile tale principii, atunci nu vei putea sa te bucuri de o experienta sexuala asa cum ar trebui.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare