5 motive pentru care este bine sa faci sex dimineata

Sex

#dragoste #cuplu #sex #relatii #beneficii sex

5 motive pentru care este bine sa faci sex dimineata

Sexul de dimineata te ajuta sa ai o stare de bine intreaga zi. Daca este practicat cu regularitate, aproape in fiecare dimineata, sexul este o maniera sanatoasa si foarte placuta de a incepe ziua. In afara de faptul ca te ajuta sa rupi si din rutina sexuala, acesta are beneficii atat la nicel psihic, cat si fizic. Iata cateva motive pentru care ar fi bine sa faci sex dimineata:



1. Sexul de dimineata te energizeaza

Daca modul in care te trezesti dimineata iti afecteaza intreaga zi, cel mai bine ar fi sa iti schimbi starea de spirit prin sex, deoarece acesta iti ajuta organismul sa elimine oxitocina, care mai este cunoscut si ca hormonul iubirii. De asemenea, la barbati, sexul de dimineata ajuta la cresterea nivelului de testosteron, hormon ce controleaza dorinta sexuala si satisfactia. Totodata, sexul de dimineata iti ofera o cantitate mai mare de energie si te ajuta sa ai o concentrare mai mare si o minte mult mai odihnita.

2. Sexul de dimineata intareste sistemul imunitar

Numeroase studii au confirmat ca sexul de dimineata este foarte bun in ceea ce priveste sanatatea. Acesta ajuta la fortificarea sistemului imunitar, protejand organismul de infectii prin ridicarea nivelului de anticorpi.

3. Sexul de dimineata dureaza mai mult

Odihna este unul dintre cele mai bune afrodiziace. Aceasta creste dorinta si stimuleaza secretia de testosteron, fapt ce creste atractia si produce o erectie mai indelungata, de unde rezulta o satisfactie mai intensa.

Pentru a pastra vie aceasta energie sexuala, nu este indicat insa sa consumi alcool seara.

4. Sexul de dimineata sudeaza cuplul

Specialistii in relatii sustin ca sexul de dimineata ajuta la consolidarea cuplului si vine ca o confirmare a faptului ca esti cu persoana potrivita. De asemenea, sexul de dimineata te ajuta sa scapi de inhibitii sa te arati partenerului chiar si la lumina zilei, cu un look ravasit, foarte natural.

5. Sexul de dimineata scade riscul de atac de cord

Oamenii de stiinta americani au descoperit ca sexul de dimineata scade cu pana la 15% riscul unui atac de cord, deoarece ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine si reduce tensiunea arteriala.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului