Sex

#orgasm #relatie #afectare relatie #lipsa orgasm

5 moduri in care lipsa orgasmului iti afecteaza relatia

In general, barbatii ajung la orgasm mai repede decat femeile. Reprezentantelor sexului frumos li se intampla uneori sa nici nu atinga punctul maxim al placerii, iar aceasta problema devine unul dintre factorii care afecteaza cel mai mult relatiile de cuplu.

In ciuda faptului ca majoritatea cuplurilor se complac in aceasta situatie si chiar o considera banala, lipsa orgasmului contribuie activ la destramarea relatiilor. Iata in ce feluri iti poate afecta relatia insatisfactia din intimitate!

1. Frustrarile sexuale

Imagineaza-ti cum ar fi sa stii de la inceputul unei relatii ca nu vei avea orgasm niciodata. E ca si cum nu ai face sex deloc, nu? De ce sa o mai faci, daca stii ca oricum nu vei atinge niciodata climaxul? Acest gand creeaza frustrari sexuale care pot afecta foarte mult relatia de cuplu. Nemultumirea sexuala poate chiar sa le genereze depresii femeilor, asa ca frustrarile pot atinge dimensiuni ample.

2. Resentimentele

In timp ce barbatilor le este destul de usor sa aiba orgasm, partenerele nesatisfacute vor incepe, mai devreme sau mai tarziu, sa aiba resentimente fata de partenerii lor din aceasta cauza. Acestea se pot rasfrange si in alte arii ale relatiei, pentru ca femeile pot deveni din acest motiv irascibile sau anxioase.

3. Lipsa intimitatii

Femeile vor incerca sa substituie lipsa implicarii sau a rabdarii partenerului prin folosirea jucariilor sexuale. Satisfactia pe care o capata prin masturbare le poate determina sa nu isi mai doreasca atat de mult apropierea de partener.

4. Distantarea

Sexul ii apropie pe oameni. Imbratisarile si sarutarile ce urmeaza dupa o partida satisfacatoare de sex creeaza o conexiune puternica intre cei doi parteneri. Daca activitatile intime devin tot mai rare sau chiar lipsesc cu desavarsire dintr-o relatie, cei implicati se pot distanta.

5. Infidelitatea

Daca o femeie descopera placerea sexuala cu ajutorul jucariilor sexuale, imagineaza-ti ce s-ar intampla daca ar gasi un barbat care o satisface! Cu siguranta s-ar indragosti de el si fie s-ar complace in infidelitate, fie ar renunta la relatia care nu ii aduce satisfactie in plan sexual.

Prin urmare, este foarte important sa iti explorezi sexualitatea, sa descoperi care sunt acele lucruri de care ai nevoie pentru a te simti implinita sexual si sa discuti cu partenerul tau despre cum te poate ajuta sa atingi orgasmul.

Sursa foto: lollipop.ge

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare