Sex

#adolescenti #sex #mituri sex #mituri sex adolescenti #primul contact sexual

5 lucruri despre sex pe care NU trebuie sa i le spui fetei tale

Generatiile tinere pornesc in viata cu foarte multe informatii gresite, in special in ceea ce priveste sexualitatea. Acest lucru se intampla in special din cauza ca educatia sexuala pe care adultii le-o ofera adolescentilor este uneori eronata sau insuficienta.

Afla si tu care sunt cele 5 mituri despre sex care s-au dovedit a fi gresite de-a lungul timpului si care pot afecta viata intima a reprezentantilor generatiei tinere!

1. Himenul este semnul virginitatii feminine

Din pacate, generatii intregi au transmis mai departe acest mit total neadevarat. Himenul este o membrana situata la intrarea vaginului, care uneori poate lipsi in totalitate sau se poate deteriora prin activitati fizice intense. Dezvirginarea nu este intotdeauna insotita de sangerare, asa cum se crede in popor, iar toti adolescentii au dreptul sa cunoasca acest adevar stiintific.

2. Primul contact sexual este foarte dureros

Unii adolescenti pornesc in explorarea sexualitatii proprii cu aceasta teama. Contrar opiniei generale, primul contact sexual poate sa nu fie deloc dureros, cu o pregatire prealabila corecta.

Mai mult de atat, prima experienta intima poate fi foarte placuta, asa ca nu ar trebui sa-i mai sperii pe cei tineri cu acest cliseu.

3. Prea mult sex le poate dauna femeilor

Exista foarte multi adulti care chiar cred ca sexul le poate face pe femei sa-si piarda din elasticitatea muschilor vaginali. Adevarul este ca vaginul, la fel ca si penisul, au marimi si forme diferite de la o persoana la alta, iar cantitatea actelor sexuale nu pot modifica aceste dimensiuni si caracteristici genetice.

4. Barbatii sunt cei care trebuie sa se ocupe de protectie

Ambele sexe ar trebui sa fie preocupate de acest aspect, in primul rand pentru evitarea contractarii unor boli cu transmitere sexuala si in al doilea rand pentru evitarea unor sarcini nedorite.

Femeile nu ar trebui sa se bazeze doar pe grija partenerilor lor in ceea ce priveste protectia si sa preia initiativa in acest sens. Un prezervativ in poseta nu este rusinos!

5. Femeile nu pot face sex in timpul menstruatiei

Ultimele cercetari medicale arata ca sexul in timpul menstruatiei nu doar ca nu are efecte daunatoare, dar chiar poate reduce crampele si durerile de ovare. Mai mult de atat, contactul sexual poate reduce perioada menstruatiei.

Asadar, din punct de vedere medical, nu exista contraindicatii privind intimitatea in perioadele delicate, iar deciziile privind acest lucru le apartin in totalitate celor implicati.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare