Sex

#impotenta #tulburari sexuale #sex #erectie

5 mituri despre impotenta sexuala

Nu este nicio surpriza ca barbatii afectati de impotenta sunt inconjurati de o gramada de mituri. La un moment dat, impotenta sexuala a barbatilor era insotita chiar de sentimentul de stigmatizare. Foarte putine persoane obisnuiesc sa vorbeasca despre aceasta problema, considerand-o un fel de secret rusinos, greu de dezvaluit.

Din fericire, vremurile s-au schimbat. In prezent, se cunoaste faptul ca tulburarile erectile, printre care si impotenta, sunt afectiuni frecvent intalnite la barbati. Astfel, s-au creat numeroase tratamente speciale care sa ajute barbatii sa scape de aceste probleme de sanatate.

Totusi, exista cateva mituri care continua sa planeze asupra impotentei masculine. Iata cateva dintre prejudecatile cele mai puternice care invaluie intr-o umbra de mister acest subiect tabu.

1 Impotenta si alte disfunctii erectile arata ca barbatul nu mai este viril

FALS. Adevarul este ca, in majoritatea cazurilor, problema barbatilor care sufera de impotenta este direct legata de incapacitatea barbatului de a mentine o erectie satisfacatoare in actul sexual. Multi barbati pot insa sa aiba un orgasm si sa ejaculeze.

Mai mult decat atat, majoritatea sunt capabili sa produca sperma care sa procreeze. In aceeasi masura, impotenta nu are legatura cu masculinitatea. In majoritatea cazurilor, impotenta este cauzata de diverse tulburari de sanatate ale barbatului afectat.

2 Disfunctiile erectile sunt afectiuni rar intalnite

FALS. Adevarul este ca majoritatea barbatilor sufera de un anumit tip de disfunctie sexuala la un moment dat in viata. De aceea, se poate spune ca impotenta este o afectiune destul de comuna. La ora actuala se estimeaza ca peste 100 de milioane de barbati din lumea intreaga sufera de o disfunctie sexuala.

3 Majoritatea cazurilor de impotenta au legatura cu starea de sanatate

ADEVARAT. Specialistii au observat in urma mai multor cercetari ca majoritatea disfunctiilor erectile au la baza o problema medicala. Peste 80% dintre cazuri au la baza o tulburare de sanatate adiacenta.

Cele mai frecvente cauze medicale care au favorizat aparitia impotentei sunt: hipertensiunea arteriala, diabetul, tulburarile neurologice, diverse traumatisme sau rani, tulburari vasculare, nivel de colesterol ridicat, afectiuni la nivelul prostatei, ulcer gastric , cancer etc. De asememea, in lista vinovatilor intra fumatul, consumul excesiv de alcool, drogurile, obezitatea, sedentarismul etc.

4 Impotenta este semn de imbatranire

FALS. Intr-adevar, disfunctiile sexuale apar cel mai des la barbatii in varsta, deoarece acestia sufera deopotriva si de alte tulburari de sanatate. Insa, acest lucru nu inseamna ca barbatii de varsta a treia trebuie sa se consoleze cu ideea ca au imbatranit si ca este momentul sa se renunte la o viata sexuala activa.

Persoanele in varsta care doresc sa aiba o viata sexuala sanatoasa si satisfacatoare trebuie sa aiba curajul sa-si rezolve eventualele probleme de sanatate. Exista in prezent o multime de optiuni de tratament care te pot ajuta sa restabilesti legatura intima a cuplului, indiferent de varsta pe care o ai.

5 Tratamentul pentru impotenta este stanjenitor

FALS. In realitate, in majoritatea cazurilor, tratamentul medical pentru impotenta nu este deloc complicat. Diagnosticul se pune adesea dupa un simplu examen de rutina, nefiind deloc vorba de situatii stanjenitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare