Sex

# protectie sex #prezervative #relatii sexuale

5 lucruri pe care nu le stiai despre prezervative

Prezervativele, atat de comune in zilele noastre, au fost pe vremuri extrem de scumpe, astfel incat multi le refoloseau. Iata alte lucruri bizare pe care cu siguranta nu le stiai despre cea mai comuna metoda de contraceptie si de prevenire a raspandirii bolilor cu transmitere sexuala:

1. Au peste 12.000 de ani

Prima reprezentare grafica a unui prezervativ dateaza de acum 12-15.000 de ani si a fost descoperita intr-o pestera din Franta, semn ca europenii au fost primii preocupati de prevenirea bolilor sexuale. Pe de alta parte, primul prezervativ descoperit este din Suedia, a fost facut din intestine de porc si dateaza din anii 1600. 

2. Se dadeau pe reteta

Da, acum se gasesc la orice chiosc, dar, in urma cu multi ani, era destul de greu sa faci rost de niste prezervative. Era necesara o prescriptie medicala, greu de obtinut, mai ales daca nu erai cunoscut ca ai frecventa prostituate. Abia in 1928 prezervativele au devenit disponibile "la liber", primele automate care le puneau la dispozitie fiind instalate in SUA.

3. Din materiale ciudate

Latexul inventat de compania Durex - pe atunci The London Rubber Company - a devenit materie prima pentru prezervative in 1920. Inainte de aceasta, s-au folosit pentru prezervative materiale care de care mai bizare: intestine de animale, lana, matase, chiar piele. 

4. Erau refolosibile si foarte scumpe 

In anii 1600, prezervativele din intestine animale au ajuns pentru prima data in uzul general. Dar, pentru ca erau foarte scumpe, erau deseori refolosite. Pana in secolul XIX, un prezervativ era echivalentul "salariului" pe cateva luni a unei prostituate. Cele din cauciuc se galvanizau odata rupte, dar majoritatea pur si simplu le spala inainte de o noua folosire. 

5. Viitorul... invizibil

Evolutia prezervativelor este fara indoiala una uimitoare. Dar lucrurile nu se opresc aici. Specialistii lucreaza la un prezervativ invizibil, care sa pastreze o senzatie cat mai naturala in timpul actului sexual, dar acelasi nivel ridicat de protectie. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului