Sex

#probleme sexuale frecvente #probleme cuplu # sex cuplu

3 probleme frecvente in pat ale cuplurilor solide

Din ce in ce mai multe cupluri au probleme in pat, iar nemultumirile tind sa fie similare. Iata ce sfaturi ofera câtiva terapeuti sexuali si sexologi, citati de „The Huffington Post“.

Lipsa apropierii fizice

„Aceasta problema apare de regula la cuplurile casatorite sau la parteneri ce au relatie de mult timp. O perioada indelungata nu s-au mai sarutat, alintat, pipait si nu au facut niciun fel de actiune care sa aminteasca de sex. Adevarata tragedie este ca acestia au incetat sa se atinga reciproc din teama ca fie si un gest minor ar putea sa-l faca pe celalalt sa simta presat sa faca sex. De regula le spun cuplurilor sa-si reevalueze prioritatile. Insist sa petreaca mai mult timp impreuna in ciuda altor responsabilitati. ii ajut sa-si reorganizeze listele de probleme si de obicei ii rog ca dupa cina sa lase deoparte telefoanele mobile sau computerele si pur si simplu sa stea de vorba“, explica Patti Britton, sexolog si autor al cartii „The Art of Sex Coaching: Expanding Your Practice“.

Probleme cu erectia

Aproape toti barbatii – chiar daca exista motive fizice care provoaca dificultatile de erectie (probleme vasculare, neurologice, endocrine sau efectul advers al unui medicament) – simt si o presiune psihologica. Anxietatea si presiunea inhiba excitarea. Din fericire, in cadrul sedintelor de terapie sexuala pot deprinde anumite abilitati si pot invata exercitii cu ajutorul carora se pot concentra mai mult pe placere si pot lasa de-o parte anxietatea”, spune Megan Fleming , psiholog si terapeut sexual.

Durerea in timpul actului sexual

„Multe femei se confrunta cu dureri in timpul actului sexual, uneori din cauza fluctuatiilor hormonale“, spune Lisa Paz, un terapeut de familie din Miami. „Are un efect negativ asupra dorintei de a face sex pentru ca actul devine neplacut.“ „In primul rând, este important sa fie determinata cauza durerii. Daca motivul poate fi cel mai bine tratat in cabinetul meu, atunci tratamentul include tehnici de relaxare prin care femeia invata cum sa renunte la incordare si sa evite durerea. De asemenea, partenerul joaca un rol important in acest proces si trebuie sa fie implicat. Cuplurile sunt de regula atât de descurajate si frustrate când ajung la mine incât sexul are o conotatie negativa. Rescrierea scenariului sexual este cruciala.“

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii