Relatii

#Valentine's Day 2018 # cadouri valentine's day #valentines day #ziua indragostitilor

Ziua Indragostitilor, dincolo de ursuleti de plus, flori si bijuterii! Parerea psihologului Acasa.ro

In ultimii ani este din ce in ce mai greu sa rezistam campaniilor de marketing care au mesajul “Cheltuieste cat mai mult pentru a-ti demonstra dragostea” si putem ajunge usor sa avem o perceptie falsa a despre iubire si a statutului de indragostit!   

Specialistii sunt de parere ca, in aceasta zi a iubirii - fie ca este vorba despre Valentine’s Day sau Dragobete - este importanta constientizarea sentimentelor, mai presus de sentimentul de obligatatie si competitie in cursa dupa cadouri.

“Orice poate sa aduca manifestari pozitive, intariri ale comportamentelor de tandrete si de pretuire sunt benefice relatiei si celor doi parteneri, asadar si ziua de sarbatorire a dragostei vine cu beneficii. A dedica o zi speciala acestui miracol care este iubirea nu face decat sa apropie, sa sensibilizeze, sa-i responsabilizeze pe cei doi protagonisti. Ei vor constientiza importanta sentimentelor pe care le traiesc si pe care le impartasesc celuilalt”, explica psihologul Keren Rosner in articolul “Ziua Indragostitilor, benefica sau stresanta pentru relatie”.

Desi s-a ales o zi anume consacrata indragostitilor, psihologul pledeaza pentru continuitatea acestor eforturi de a multumi, surprinde, bucura pe cel de care te-ai indragostit. Asta va contribui la mentinerea prospetimii si frumusetii relatiei si in special a afectivitatii fata de partener.

“Nu uita, iubirea nu se simte doar intr-o zi pe an, ci in fiecare moment! Chiar daca esti pro sau contra acestei zile destinate dragostei merita sa investesti in aceasta zi sa fie una aparte! Surprinde-ti iubitul sau iubita cu lucruri placute, frumoase si vei fi rasplatit insutit!”, conchide psihologul Keren Rosner.
 

Sursa foto: retailmenot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii