Relatii

#relatii de familie #relatii socrii #socrii

Socrii – cum sa te impaci mai bine cu ei?

Socrii sunt doi oameni care l-au crescut, l-au educat si au avut grija de sotul tau. Daca sa privim dintr-o parte - sunt doi oameni ca oricare altii, plus ca sunt o parte din viata sotului tau, pe care-l iubesti, indiferent de orice. De ce unele femei intampina anumite dificultati in relatia cu acestia, mai ales, cu soacra?

Soacra, soacra – poama acra

Sa pornim de la premisa ca mama sotului tau este, in primul rand, mama, iar o mama mereu il va iubi si va face tot ce-i sta in putere pentru a-si ocroti copilul, chiar daca el are aproape 40 de ani. De aceea, ea mereu sare ca arsa atunci cand vede ca tu ii spui un cuvant nepotrivit sau te certi cu el. in acest caz, actioneaza instinctul primar al unei mame – de ai tine parte copilului sau. Doar ca ea ar trebui sa inteleaga ca deja ambii sunteti copiii ei. Ce ar trebui sa faci in asemenea cazuri?

Poate cel mai important ar fi sa nu va certati in prezența ei. De asemenea, sa-l lauzi cand ea va fi pe aproape, astfel, cu siguranta, vei avea parte de o doza de succes in relatia cu ea.

In al doilea rand, soacra este femeie, ca si tine, iar doua femei gasesc oricum limba comuna. De exemplu, poate aveti ambele interese comune, subiecte de discutii sau activitati. Ar fi bine ca sa le dezvoltati, iar timpul frumos petrecut impreuna cu siguranta va sterge acele mici momente de neintelegere.

In al treilea rand, soacra este o femeie care candva a fost si ea ca tine. Unde vrem sa ajungem? Ai putea sa o intrebi despre soacra ei - ce femeie era, cum se impacau, ce-i placea si alte lucruri interesante despre bunica sotului. Poate intr-un moment se va destainui despre relatia lor. in acest fel, tu ai putea afla unele trucuri despre relatia soacra-nora, iar ea s-ar putea gandi ca nu ar fi bine sa repete greselile din trecut, dar sa se comporte cu tine asa cum ar fi vrut ca soacra-sa sa se comporte cu ea sau cum s-a purtat, evident daca au avut o relatie armonioasa

Un alt aspect tine de relatia parintilor tai cu sotul tau. Daca ei se vor purta frumos, nu-i vor numara toti pasii gresiti si vor manfesta toleranta in cazurile cand el face ceva ce lor nu le place, dar cel mai important, il vor iubi ca pe un fiu, atunci, cu siguranta, le va povesti la ai sai cat de norocos este cu socrii. Pentru ca acest moment, cu siguranta, se va intampla, nu va putea mama sa nu intrebe cum se comporta socrii cu fiul ei. Daca va auzi atatea lucruri frumoase despre relatia lor, poate ca isi va schimba si ea atitudinea fata de tine. Nu vorbim aici despre o fatarnicie, dar despre compromis si maturitate, pentru a nu afecta relatia tinerilor.

O alta cale pentru imbunatatirea relatiei nora-soacra ar fi comunicarea cu sotul tau. Ai putea sa-i divulgi unele momente, dar numai nu cu rautate fata de mama lui, pentru ca astfel vei agrava situatia si mai mult. Trebuie sa aveti un dialog deschis si sincer. Sotul tau va depune efort sa aplaneze situatia dintre cele mai importante femei din viata lui.

Cu siguranta mai sunt si alte metode de a te impaca bine cu soacra, pentru a evita repetarea povestii "Soacra cu trei nurori". De ce am pus accent anume pe relatia nora-soacra? Pentru ca socrul, ca orice barbat, are alte preocupari decat barfitul nurorii sau sa-i ofere sfaturi la nesfarsit.

Te mai indemnam sa citesti si blogurile in care anumite persoane publice si nu numai fac destainuri despre relatia lor cu soacrele. Unele povesti chiar ar trebui promovate online, poate ajung si la urechile soacrei tale!

Iti dorim succes!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare