Relatii

#partener de viata #relatie #relatie la distanta #cuplu

Puteti petrece sarbatorile impreuna, chiar daca sunteti la distanta unul de celalalt. Iata cum!

Distanta poate fi un dusman intr-o relatie, dar si un aliat. Nu e usor, dar nici imposibil sa faci sa mearga o astfel de negatura. Necesita multa rabdare si o comunicare foarte buna. Si chiar daca Sarbatorile ar trebui petrecute in cuplu, trebuie sa stii ca exista o multime de variante pentru a fi impreuna chiar si de la distanta.

Potrivit site-ului la-psiholog.ro, 3% dintre relatii sunt considerate la distanta, iar o casatorie din 10 a avut la baza o relatie in care cei doi au fost departe unul de celalalt in primii trei ani. Cu alte cuvinte, daca ai o astfel de relatie trebuie sa stii ca nu esti singurul pe lume si ca viitorul poate suna chiar bine, daca stii cum sa il construiesti.

Daca te-a cuprins tristetea cu gandul ca nu veti fi impreuna de Craciun si de Revelion revino-ti in fire. Iata cum poti face sa va simtiti mai aproape ca niciodata in ciuda distantei care va desparte:

Folositi metodele de comunicare auditiva si vizuala disponibile astazi. Un video-call e de departe cea mai buna metoda de a-l simti aproape pe celalalt. Este important sa mentineti contactul si sa fiti in viata celuilalt cat de mult posibil. Inregistreaza-te in timp ce gatesti sau in timp ce colinzi ori cand spui „te iubesc” si trimite-i filmuletul. Garantat ca il va urmari de zeci de ori.

Pastrati conexiunea emotionala unul cu celalalt. Daca partenerul tau se confrunta cu o problema, se gaseste intr-o situtie neplacuta legata de familie sau de profesia sa tu trebuie sa ii oferi sprijinul, sa ii demonstrezi ca esti prezent/a. Cu atat mai mult de Sarbatori. Invingeti-va tristetea si faceti loc bucuriei. Demonstrati-va reciproc fericirea.

Iata aici si alte sugestii ca sa va petreceti sarbatorile impreuna chiar daca aveti o relatie la distanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare