Relatii

#indragostit #psiholog #iubire #dragoste

Psihologii iti spun cum iti dai seama ca te-ai indragostit lulea

 

Daca incepi sa abandonezi din treburile obisnuite de zi cu zi si te simti foarte optimista, s-ar putea sa fii pe punctul de a te indragosti.

Sa te indragostesti este unul dintre cele mai ciudate si in acelasi timp minunate lucruri pe care le poate experimenta o persoana. Si, desi trairile sunt diferite de la om la om, exista cateva senzatii comune care te pot ajuta sa intelegi ce si cand se intampla.

Reporterii The Independent au vorbit cu mai multi psihologi pentru a identifica acele semne clare care iti arata ca s-ar putea sa te indragostesti de cineva.

Nu-ti poti lua ochii de la el

Este un semn clasic al infatuarii: sa te pierzi in ochii celui pe care il iubesti. Psihologul Marc Hekster explica ca acesta este unul dintre cele mai evidente semne ca te indragostesti de cineva. Numai ca, atunci cand te uiti la cel pe care il iubesti, nu vezi doar cum arata. S-ar putea sa-ti vezi intregul viitor impreuna sau cel putin sa-ti imaginezi cum ar putea fi.

„Daca ai vazut vreodata o mama care isi priveste copilul nou-nascut, e posibil sa recunosti ceva din acel mod de a privi in felul in care tu insati te uiti la cel pe care il iubesti”, spune Hekster.

Iti abandonezi activitatile obisnuite

Daca te bucuri sa iti petreci timp impreuna cu cineva, sistemul de recompense din creier iti sporeste motivatia de a dori „mai mult” din acele momente, explica psihologul Madeleine Mason Roantree. „Incepi sa ii doresti prezenta”, adauga ea.

S-ar putea sa incepi sa te gandesti la modalitati de a fi aproape de el, ceea ce poate include asumarea intereselor lui in speranta ca acest lucru ar putea ajuta la consolidarea legaturii intre voi. „De exemplu, s-ar putea sa detesti salsa, dar dintr-o data devii dornica sa te inscrii la un curs de salsa tocmai pentru a te simti mai aproape de cel iubit prin aceasta pasiune”, explica Mason Roantree. „Iti ofera si altceva despre care poti vorbi cu el si poate este o modalitate de a-l indemna sa se apropie de tine.”

Nu te poti supara pe el cand face ceva rau

Orice lucru facut de persoana iubita, pe care in alte conditii l-ai considera de neconceput, in situatia de fata ti se pare in regula. De fapt, e posibil nici sa nu il observi. „Dragostea poate fi foarte puternica si poate fi asociata cu pierderea oricarei inhibitii”, adauga Hekster. „Gandeste-te la parintii care isi iubesc la nebunie copilul si cum vor recunoaste ca isi iubesc copilul, indiferent cat de rai sunt, de murdari sau cat de mult ii impiedica sa doarma”, spune Marc Hekster.

Timpul zboara cand sunteti impreuna

Daca te indragostesti de cineva, sansele sunt, timpul tau alaturi de acea persoana sa treaca foarte repede, explica psihologul Daria Kuss. Este ca atunci cand facem ceva ce ne place, iar timpul trece pe neobservate.

Ai un optimism neobisnuit

Cand te indragostesti, orice ti se intampla ti se poate parea extraordinar, minunat, spune Mason Roantree. "Mai mult, s-ar putea sa te simti ceva mai plina de energie fara niciun motiv aparent. Este rezultatul surplusului de dopamina pe care l-ai obtinut gandindu-te la partener", adauga ea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare