Relatii

#relatie #casatorie #divort #dragoste

Marturii: Divortul parintilor mei mi-a distrus increderea in relatii

Cheryl Sizov, o americanca acum in varsta de 59 de ani, sustine ca divortul parintilor sai a afectat-o atat de mult incat nu a mai avut curajul sa iubeasca si sa isi ia la randul ei angajamentul unei casnicii pana foarte tarziu in viata.

„Parintii mei au divortat cand aveam 13 ani, si chiar daca au facut-o pentru binele tuturor, efectele le-am realizat cativa ani mai tarziu. Mama mea si cu mine nu am vorbit foarte mult despre relatiile pe care le aveam. Am vazut cat de prost a mers casatoria parintilor mei, stiam ca n-a fost ce trebuia sa fie, dar nici nu aveam un reper a ceea ce insemna o casnicie perfecta. In schimb, mama a devenit pentru mine un model al femeii de cariera, capabila sa se autosustina financiar si sa fie independenta social”, spune Cheryl intr-un articol publicat pe goodhousekeeping.com.

Femeia spune ca mama ei nu a indemnat-o niciodata sa se casatoreasca. „Dimpotriva, mi-a spus mereu ca trebuie sa imi gasesc barbatul potrivit. Dar cine e cel potrivit? Ce calitati trebuie sa aiba? Despre asta nu am vorbit niciodata. Spunea doar ca trebuie sa existe sinceritate si egalitate si ca nu trebuie sa ne multumim cu mai putin!”, povesteste Cheryl.

Tatal sau cu atat mai putin nu s-a implicat in a-i da sfaturi cu privire la relatiile sentimentale. Doar la un moment dat, atunci cand suferea cumplit dupa o despartire, el a incercat sa ii ofere sprijin. „«Nu plange. Casatoria nu e deloc ceea ce pare a fi!» Acesta a fost singurul lucru pe care mi l-a spus. De aceea nici nu e de mirare ca am fost bulversata si ca nu am stiut cu adevarat ce inseamna o relatie adevarata”, a mai spus femeia.

Continuarea articolului despre impactul divortului parintilor o poti citi aici

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare