Relatii

#relatii #matrimoniale #intalniri online #site de dating #transformari indragostiti

Iata transformarile incredibile prin care trece trupul tau cand te indragostesti

Fluturasii in stomac sunt unul dintre primele semne care te anunta ca te-ai indragostit. Iar daca tu refuzi in continuare sa accepti aceasta evidenta, afla ca trupul tau stie deja ce mintea inca nu intelege. Iata care sunt transformarile prin care trece organismul tau cand esti indragostita lulea!
 

    1. Poate nu crezi in dragoste la prima vedere – sau la primele “cuvinte”, daca tu si El v-ati intalnit pe un site de matrimoniale, cum este Sentimente.ro, de exemplu -, insa afla ca este posibil. Cel putin asa sustine un studiu dezvaluit in Journal of Sexual Medicine, potrivit caruia, cand te indragostesti, ti se activeaza nu mai putin de 12 regiuni distincte ale creierului, iar trupul tau “intelege” ca te-a lovit sageata lui Cupidon intr-o cincime de secunda!

    2. Inima iti bate mai tare cand te gandesti la el? Ei bine, per total, s-ar parea ca, atunci cand te indragostesti, trupul tau trece exact prin fenomenul opus: bataile inimii incetinesc, iar tensiunea arteriala scade, ca efect al cocktailului de hormoni ai fericirii si nu numai care iti inunda tot corpul.

    3. Nu exista insomnie mai placuta decat aceea provocata de gandurile indreptate catre obiectul afectiunii tale! Bineinteles, cand te indragostesti, situatia nu trebuie sa fie chiar atat de dramatica: potrivit unui studiu, publicat in Journal of Adolescent Health, pierdem, in medie, aproximativ 1 ora de somn pe noapte atunci cand suntem indragostiti pana peste cap.

    4. Conceptul de “suferinta” pur si simplu nu isi mai are locul cand Cupidon iti face o binemeritata vizita! O cercetare a oamenilor de stiinta de la Scoala de Medicina a Universitatii Stanford a arata ca dragostea activeaza, in creier, aceiasi receptori neuronali precum calmantele!

    5. Nu degeaba se spune ca esti cu “capul in nori” cand te indragostesti! S-ar parea ca fenomenul este mai mult decat o impresie iluzorie a celor din jur: oxitocina, “hormonul iubirii”, care iti coplesteste trupul cand esti indragostita, chiar ii poate juca feste memoriei tale!

    6. Dragostea este dulce… la propriu! Conform constatarilor Asociatiei Psihologilor Americani, avem tendinta sa credem ca toate alimentele si bauturile pe care le consumam cand suntem indragostiti au un gust dulce mai pronuntat decat in mod normal.

Sursa foto: romancereport.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare