Relatii

#relatie #infidelitate #inselat #cuplu #dragoste

De ce NU trebuie sa il ierti cand te-a inselat

Inselarea partenerului de viata reprezinta forma finala de tradare. Ea distruge increderea, care este chiar nucleul oricarei relatii de dragoste. Din pacate, o astfel de relatie este extrem de greu de reconstruit dupa un astfel de episod de infidelitate

 

Prin natura lor, cei care calca stramb atunci cand se afla intr-un cuplu sunt necinstiti, neloiali si lipsiti de orice forta moralitate, astfel incat refacerea increderii devine o sarcina aproape imposibila. De ce? Deoarece infidelitatea distruge insasi principiul care sta la baza unei relatii sanatoase si de succes: increderea. Este un fapt dovedit statisc ca infidelitatea distruge majoritatea relatiilor atunci cand isi face loc intr-un cuplu.

Nu exista nici o scuza pentru infidelitate. Si nu exista nici o scuza pentru acceptarea ei din partea partenerului tau. Accepti o data, de doua ori si apoi ea devine un “normal” anormal.

Inselarea persoanei pe care o iubesti este unul dintre cele mai grele pacate pe care un partener il poate comite. Cand un sot/o sotie incalca tocmai nucleul increderii unei relatii, cuplul cu pricina nu prea mai are sanse de izbanda, sustine Dr. Elizabeth Schmitz, unul dintre expertii americani in relatii de cuplu.

Dragostea nu apare intamplator, iar pentru a mentine vie pasiunea ambii parteneri trebuie sa se straduiasca zi de zi, sa faca gesturi mici, simple, care sa cultive relatia. Cu alte cuvinte, nu il poti trada pe cel pe care il iubesti si sa te astepti ca mariajul sau relatia sa supravietuiasca intr-un mod fericit. Tradarea este o ofensa pentru care nu trebuie sa existe iertare. Este un drum fara cale de intoarcere. Psihologii si consilierii care sugereaza altceva nu doar ca se insala, dar ii insala si pe cei pe care pretind ca ii ajuta.

Rareori exista o recuperare autentica dintr-o relatie otravita prin inselaciune, tradare, infidelitate si lipsa de loialitate. Iar relatia nu va mai fi niciodata la fel ca inainte, ci va fi macinata de ganduri rele, de teama de recidiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului