Relatii

#dusmani relatie #partener cuplu #relatie #cuplu #dragoste

Cei 3 dusmani ai unei relatii care pot duce la despartire

 

E foarte usor sa te indragostesti, insa cel mai greu este sa pastrezi iubirea si sa mentii o relatie frumoasa cu partenerul de cuplu. Pentru ca o relatie necesita multa munca, iar calea catre formarea unei legaturi de durata, profunda, nu este mereu una foarte usoara.

Exista cateva dificultati comune pe care majoritatea oamenilor din relatii le vor intampina intr-o etapa sau alta.

Jurnalistii The Independent au vorbit cu experti in relatii pentru a identifica aceste probleme si pentru a explica modul in care pot fi depasite.

Lipsa respectului reciproc

Majoritatea cuplurilor se confrunta, la un moment dat pe parcursul relatiilor lor, cu o modificare a nivelului de respect pe care il au unul fata de celalalt. Uneori in bine, alteori in rau.

Nerespectarea punctelor de vedere, a limitelor, a intereselor si a familiei partenerului pot duce la probleme serioase de relatie, spune psihologul Daria Kuss, citata de Independent. „Respectati faptul ca puteti fi diferiti, ca puteti avea opinii si nevoi diferite legat de relatie. Speranta de ca puteti schimba felul a a fi al partenerului nu reprezinta o strategie realista si este posibil sa esueze pe termen lung. Recunoasteti ca este posibil sa nu fiti intotdeauna de acord intru totul si fiti recunoscatori pentru cine sunt si rolul pe care il joaca in viata voastra”, sustine Kuss.

Nedefinirea relatiei

Ca urmare a raspandirii aplicatiilor de dating, in prezent avem mai mult ca niciodata numeroase variante de persoane cu care am vrea sa fim. O noua intalnire si un nou partener se afla, la propriu, la un click distanta. Tocmai de aceea, fiind atat de simplu sa intalnesti pe cineva, este posibil sa devina dificil sa stabilesti care este nivelul relatiei nou create.

"Una dintre cele mai mari probleme in relatiile moderne este cand sa stim daca a ne intalni cu cineva a devenit o relatie angajata", spune Hayley Quinn, expert in matrimoniale.

Pentru a ajunge la o etapa in care poti defini relatia, Quinn va sfatuieste sa asculti ceea ce iti comunica cealalta persoana in legatura cu pozitia sa in cuplu. „Daca spune ca nu cauta nimic serios acum, crede-l pe cuvant. In al doilea rand, concentreaza-te asupra cautarii de parteneri cu oameni care impartasesc aceleasi valori ca tine in ceea ce priveste angajamentul in relatie. Nu incerca sa te convingi ca doresti mai putin decat ti-ai propus sa cauti, doar pentru ca ai intalnit pe cineva care iti place", mai spune Quinn.

Lipsa comunicarii

A nu comunica eficient cu un partener este una dintre cele mai frecvente cauze ale certurilor in cuplu, mai ales ca poate fi foarte frustrant sa simti ca cineva nu te asculta. Pentru a rezolva problemele de comunicare, indiferent daca este vorba despre lipsa comunicarii sau despre comunicarea gresita, Kuss recomanda sa va faceti timp dedicat special pentru a vorbi, pentru a practica ascultarea activa si a parafraza ceea ce a spus celalalt.

"Evita acuzatiile si vina. Fii deschis si respectuos cu sentimentele si nevoile celuilalt", adauga ea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare