Relatii

#cuplu longeviv #secrete casatorie fericita #cea mai lunga casatorie #casatorie

Cea mai lunga casnicie. Povestea incredibila a sotilor care sunt impreuna de 80 de ani!

 
Relatiile de lunga durata sunt tot mai rare in ziua de azi. Rata divorturilor a crescut dramatic in ultimele decenii, astfel ca o casnicie care dureaza de opt decenii pare greu de inchipuit. Acest lucru este insa posibil si o dovedesc doi soti din Ecuador, al caror mariaj a trecut cu brio proba timpului.

Julio Cesar Mora si sotia sa Waldramina Maclovia Quinteros, din Ecuador, formeaza cel mai longeviv cuplu casatorit din lume. Jurio are 112 ani, iar Waldramina, 104 ani, au implinit 79 de ani de casatorie. Numele lor a fost inregistrat in cartea recordurilor Guiness pentru aceasta realizare.

Julio si Waldramina au fost amandoi profesori, iar de cand s-au pensionat locuiesc in casa lor din Quito.

Julio Sezer este nascut pe 10 martie 1908, iar Waldramina va implini pe 16 octombrie varsta de 105 ani, scrie News India 24 Live.

Cei doi s-au intalnit prima data in 1934, in timpul vacantelor scolare. Sapte ani mai tarziu, la 7 februarie 1941, s-au casatorit, asta desi familia nu vedea cu ochi buni relatia. Si multi ani, rudele nu au fost de acord cu relatia lor. Cu toate acestea, cei doi au reusit intr-un final sa ii convinga pe toti ca traiesc o frumoasa relatie.

Au 21 de stranepoti

Julio si Waldramina au cinci copii, 11 nepoti si 21 de stranepoti. Stranepotii lor au, de asemenea, 9 copii. Fiul cel mare al lui Julio a murit la varsta de 58 de ani. Potrivit fiicei lui Julio, Aura Cecilia, cei doi se bucura sa vada filme si piese de teatru impreuna. De asemenea, le place sa ia cina cu familia si prietenii. Cu toate acestea, din cauza pandemiei, cei doi nu s-au mai putut intalni cu prietenii si membrii familiei de mult timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare