Relatii

#relatii #dating #cupluri fericite #matrimoniale #dating online

Ce lectii despre dragoste te invata cuplurile fericite

Este drept ca nu exista o reteta universal valabila care sa iti asigure fericirea in cuplu. Insa s-ar parea ca acele cupluri care reusesc sa traiasca in armonie “pana la adanci batraneti” au cateva trasaturi si experiente in comun de care ar fi pacat sa nu iei aminte pentru a le pune in aplicare in propria viata sentimentala.

Poate esti la inceputul unei povesti de iubire cu un partener pe care l-ai cunoscut in cercul tau de prieteni sau, poate, pe un site de dating online, precum Sentimente.ro.  Sau poate te intrebi ce poti face pentru a-ti imbunatati relatia cu vechime. Oricare ar fi insa situatia in care te afli din punct de vedere sentimental, nu este niciodata prea tarziu pentru a invata urmatoarele lectii pe care ti le predau cuplurile fericite:

1. Este mai important sa oferi decat sa ceri

Suna utopic? Nu, de fapt inseamna sa intri intr-o relatie fara te astepta ca el sa fie intr-un anumit fel, sa spuna ori sa faca anumite lucruri etc. Este mai important, pentru a te simti tu insati implinita, dar si pentru a contribui la consolidarea relatiei in care te afli, sa te gandesti ce anume ii poti oferi tu partenerului, cum il poti face tu pe el fericit s.a.m.d.

Cand reciproca este valabila si, atat tu, cat si el nu va asteptati ca partenerul sa va aduca fericirea, exista toate premisele pentru ca povestea voastra sa fie una trainica.

2. Apreciaza calitatile, nu evidentia defectele

 

Nimeni nu este perfect. Nici macar partenerul ideal, pe care il considerai fara cusur in primele luni de relatie, nu este un zeu fara lipsuri. Insa pentru ca lucrurile sa functioneze pe termen lung, iar fericirea sa nu dispara dupa etapa “indragostelii”, este esential sa iei decizia constienta de a invata sa apreciezi calitatile si sa nu te concentrezi asupra neajusurilor lui. De altfel, rationamentul este foarte simplu: vei incepe sa vezi tot mai mult acele aspecte asupra carora te concentrezi, fie ele negative ori pozitive.

3. Amintiti-va ca sunteti o echipa

Este lesne de inteles ca, pentru a avea un viitor impreuna, trebuie sa aveti teluri comune. Odata ce ati bifat acest aspect, este important sa va amintiti constant ca sunteti o echipa, ca va doriti aceleasi lucruri si ca va veti sprijini intotdeauna, orice s-ar intampla – inclusiv in proiectele personale si mai ales in momentele dificile. Loialitatea, increderea si sprijinul neconditionat sunt toate elemente cheie ale fericirii in cuplu pe termen nelimitat.

Sursa foto: acewallpaper.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare