Relatii

#abordare #stiinta #atractie #relatie #sfaturi #flirt

5 trucuri pentru un flirt ca la carte

Flirtul poate fi denumit un joc al seductiei. Doar ca multe persoane nu cunosc regulile jocului si atunci flirtul nu isi atinge scopul. Iti oferim in continuare cateva trucuri care garanteaza succesul flirtului.

 

 

1. Asigura contactul vizual

 

Cu siguranta cunosti acest truc, insa nicio tehnica de a cuceri o persoana nu este mai eficienta decat contactul vizual direct timp indelungat. Adica nu doar o ocheada, ci efectiv privitul in ochi clipe bune. Un studiu publicat in Journal of Research in Personality a demonstrat faptul ca acele cupluri care au reusit sa mentina contactul vizual timp de doua minute neintrerupt au raportat sentimente mai profunde de iubire unul fata de celalalt. Contactul prelungit cu ochii elibereaza feniletilamina, o molecula responsabila pentru accelerarea atractiei.

 

2. Zambeste

 

Aceasta este o alta tactica de flirt universal acceptata, iar toate studiile arata ca functioneaza, atata timp cat o faci corect. Se spune ca exista doua tipuri distincte de zambete, cel mai comun dintre ele fiind cunoscut si sub numele de zambetul Duchenne, acela care creeaza ridurile laba de gasca in jurul ochilor si care apare cel mai autentic.

Insa eficacitatea zambetului tau ar putea fi legata si de faptul ca esti barbat sau femeie. Intr-un studiu publicat in 2011 in revista Emotion, cercetatorii canadieni de la Universitatea din British Columbia le-au cerut unui numar de 1.084 de barbati si femei heterosexuali sa evalueze atractivitatea persoanelor de sex opus pe baza fotografiile lor. Studiul a constatat ca barbatii au fost mai atrasi de fotografiile cu femei zambitoare, in schimb femeile au gasit barbatii fericiti mai putin atragatori decat cei care pareau mandri de ei.

Descopera aici si alte trucuri de flirt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului