Relatii

#prietenul-psiholog #prietenul-judecator #prieteni single #ajutor prieteni #prieteni

5 tipuri de prieteni de care ai nevoie cand esti singur/a

Atunci cand nu ai un iubit sau o iubita, viata poate parea imposibil de trait. Insa lumea nu se sfarseste atunci cand esti singur/a. Ea trebuie sa mearga mai departe, iar aici intervin prietenii, care iti sunt alaturi si la bine, si la greu. Iata ce tipuri de prieteni ai nevoie prin preajma atunci cand nu esti cuplat/a.

Prietenul-psiholog

Nu e nevoie chiar sa aiba diploma in psihologie, dar e genul de prieten care te asculta si care nu te judeca. Sau cel putin nu ti-o spune astfel incat sa te faca sa te simti prost. Prietenul-psiholog e cel care iti raspunde oricand il suni si e dispus mereu sa iti sara in ajutor cu un sfat, e cel care te ajuta sa nu deznadajduiesti, te incurajeaza sa mergi mai departe si te invata cum sa cauti asa incat sa iti intalnesti jumatatea.

Prietenul-judecator

E foarte important sa ai si un prieten care te judeca. Cel care iti spune franc acolo unde ai gresit ca sa poti sa te indrepti, care iti spune ca ai gresit. E probabil un prieten destul de incomod din cauza acestei ipostaze, insa e un prieten absolut necesar. Te va ajuta sa deschizi ochii si sa inveti din propriile-ti greseli. Ai nevoie de un astfel de prieten pentru ca aproape intotdeauna vei ajunge la concluzia ca are dreptate.

Prietenul din copilarie

Un prieten care sa te cunoasca bine, inca din copilarie, alaturi de care sa fi crescut si sa te fi dezvoltat e absolut necesar in viata si cu atat mai mult vei simti ca ai nevoie de experienta lui in relatia cu tine atunci cand esti singur/a. Acest prieten iti aminteste ca esti aceeasi persoana care ai fost intotdeauna si are puterea sa te invete sa treci peste momentele mai dificile.

Articolul integral il poti citiĀ aici.


Sursa foto: edailyfeed.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare