Relatii

#secrete mariaj #mariaj fericit #casatorie #dragoste

5 secrete ale unui mariaj fericit de la o femeie casatorita de 73 de ani

Barbara Cooper este o femeie ajunsa la venerabila varsta de 94 de ani care se lauda cu o casnicie a carei durata pare complet neverosimila: 73 de ani! Autoare a cartii “Fall in Love for Life”, Barbara Cooper detine, asadar, secretele unui mariaj implinit si fericit… pana la adanci batraneti! Iata ce recomanda ea.

 

1. Nu exista “nu am timp sa fac dragoste cu sotul meu”, sustine Barbara “Cutie” Cooper in cartea sa. Aceasta nu este nimic mai mult decat o scuza care ascunde alte probleme – sau, pur si simplu, o ierarhizare deficitara a prioritatilor. Fa-ti intotdeauna timp pentru a petrece momente intime alaturi de partenerul tau, fiindca, ani mai tarziu, vei regreta ca, in loc sa faci dragoste, ai inventat scuze pentru a te sustrage.

2. Este important sa stii cand sa spui “stop” in timpul unei conversatii care ia o turnura neplacuta. “Cel mai important lucru pentru un cuplu este sa gandeasca inainte de a vorbi”. Mai exact, daca descoperi ca te-ai enervat, opreste-te, trage aer adanc in piept, dupa care spune-i jumatatii tale ca discutia te supara foarte tare si ca nu iti doresti decat sa treci peste aceste momente. Admitand ca ti-ai pierdut cumpatul, vei constata cum furia incepe sa dispara!

3. Simplu, dar este de efect: intampina-ti partenerul cu zambetul pe buze ori de cate ori vine acasa, exprimandu-ti astfel bucuria de a-l revedea.

4. Referitor la aventurile extramaritale, Barbara Cooper considera ca, intrucat acestea apar fiindca partenerii simt ca nu au parte de tot ceea ce le trebuie in casnicie, o solutie eficienta este sa accepti ca nimeni nu este perfect si ca este in regula sa nu ai parte de “tot”. Dar ca, atat timp cat investesti timp, energie si iubire in mariaj, ai toate sansele sa fii fericit si multumit cu ceea ce ai (mai ales ca nu este deloc putin).

5. Cand apar copiii in peisaj, gesturile romantice se duc pe apa sambetei, fiindca atentia si timpul liber sunt indreptate in totalitate inspre micuti. Dar asta nu inseamna ca nu puteti fi creativi, este de parere Barbara Cooper. Aceasta spune ca micile gesturi fac diferenta, precum biletelele de dragoste strecurate in haine, un mic picnic in mijlocul livingului cand cei mici dorm etc.

Tu care crezi ca sunt secretele unui mariaj pana la adanci batraneti?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii