Relatii

#relatii #sfaturi relatie cuplu #sfaturi dragoste

5 reguli simple pentru ca relatia ta sa mearga

Adesea se intampla sa ranesti tocmai persoana pe care o iubesti cel mai mult. Din cauza stresului, a nervilor, a frustrarilor nerostite ajungem in situatia in care ne transformam in saci cu pulbere gata sa explodeze. In multe cazuri suntem gata sa spunem orice doar pentru a castiga o cearta si pentru a dovedi ca avem dreptate. Nu ne dam seama, ca intr-un final, s-ar putea sa ramanem cu dreptatea in brate si cu usa larg deschisa, dupa ce persoana iubita a plecat. Iar cel mai trist este ca ne dam seama de asta abia cand venim seara acasa si sa nu are cine sa ne deschida usa.


Ca sa nu ajungi intr-o asemenea situatie, poti tine cont de urmatoarele 5 sfaturi:

1. Ai incredere in partener 

Fidelitatea n-ar trebui sa existe doar in povesti sau in amintirile bunicilor. Nu trebuie sa te temi ca persoana de langa tine nu-ti este fidela. Atunci cand cineva te iubeste nu ai cum sa nu simti, nu ai cum sa nu vezi. Ochii sai,  pur si simplu, iti zambesc si intotdeauna te vor cauta. Nu este rusinos sa ramai fidel unei persoane, rusinos este sa-i terfelesti increderea si viziunea despre relatii.

2. Fa-l/o sa se simta dorit/a

Asta nu e doar treaba unui barbat, si femeile trebuie sa aiba grija de egoul iubitilor. Nu este nimic rau in a-i face complimente din cand in cand si de a ii readuce aminte ce iubesti la el/ea. Nu ezita sa o/il surprinzi ori de cate ori este posibil! Nu este nevoie sa cheltui o avere pe cadouri scumpe sau vacante exotice, atata timp cat este cu tine din iubire se va multumi cu o simpla floare si o imbratisare.

3. Respecta-ti partenerul

In clipa in care ai inceput o relatie, ai facut o alegere asumata, care trebuie respectata in acelasi mod ca orice alte decizii pe care le-ai luat! In momentul in care respectul dispare va disparea si armonia din cuplu. Ceea ce la inceput ti se poate parea o gluma poate degenera rapid. Respectul, pe cat este de greu castigat, pe atat de usor este de pierdut! Pentru o relatie sanatoasa, incearca sa nu depasesti niciodata limita, pentru ca se poate sa provoci rupturi ireparabile intre tine si partenerul tau.

4. Nu flirta cu altii

In primul rand nu este corect fata de partenerul tau. In al doilea rand gandeste-te cum te vor percepe ceilalti si ce usi poti deschide cu un asemenea comportament. Daca pentru tine este un simplu joc, macar anunta-ti partenerul despre mica ta "placere". O veche zicala spune sa nu ii faci cuiva ceea ce tie nu ti-ar placea, gandeste-te cum te-ai simti tu daca ai vedea persoana pe care o iubesti ca ii faci ochi dulci altcuiva. Si asa ne intoarcem la punctul 3, respecta-l si nu-i trada increderea.

5. Acorda-i timp

 Intr-o relatie, partenerii trebuie sa evolueze impreuna si nu pot face asta decat daca se cunosc unul pe celalalt. Iar pentru a cunoaste pe cineva ai nevoie de timp. Daca intr-adevar iubesti o persoana atunci faptul ca ii acorzi timpul tau nu ti se va parea o risipa, din contra vei castiga admiratia si recunostinta partenerului tau!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului