Relatii

#matrimoniale #asteptari femei #dating #dating online #barbati #femei

2.000 de femei te invata cum sa-ti cuceresti jumatatea. Tu unde gresesti?

Aproape 2.000 de femei au explicat de ce ignora mesajelor barbatilor, dupa ce acestia s-au plans ca membrele sexului frumos nu le raspund la mesaje. Iata raspunsurile extrem de sincere ale femeilor vizavi de nemulturile barbatilor, asa cum reies ele din sondajul celui mai mare site de dating din Romania, efectuat in luna martie si la care au luat parte 1.752 de utilizatoare inregistrate ale site-ului Sentimente.ro.

Atunci cand un barbat foloseste des in conversatie numele femeii cu care vorbeste, sansele ca o discutie offline sa se concretizeze intr-o intalnire fata in fata cresc cu peste 12%!

Peste 75% din utilizatoare spun ca raspund mesajele barbatilor. Atunci cand nu o fac, femeile spun ca au motive cat se poate de serioase: cele mai multe femei (78%) se plang de limbajul folosit de expeditor. Mai exact, multi barbati folosesc un limbaj de lemn, sintagme de intoducere mult prea uzate, prescurtari cum ar fi „cf” – in loc de „ce faci” sau uneori uita sa foloseasca banalele formule de salut. De asemenea, mai bine de 50% din utilizatoarele Sentimente.ro spun ca nu ar sta de vorba cu un barbat care nu scrie corect gramatical.

In afara limbajului, mai exista insa si alte motive pentru care acestea prefera sa pastreze tacerea in cazul anumitor persoane care le abordeaza. Cele mai multe dintre femeile respondente mai spun ca barbatii nu le citesc cu atentie profilul si intersele, pentru ca altfel ar stii ca au varsta nepotrivita (71%) sau ca nu cauta acelasi lucru la un partener de conversatie (65%). Un alt criteriu ar fi faptul ca utilizatoarele prefera sa discute cu barbati care se afla intr-o proximitate rezonabila, adica in acelasi oras sau in apropiere. De altfel, si lipsa fotografiei de profil le fac pe jumatate dintre respondente sa ignore mesajele.

„Femeile de pe site-urile de dating, in special de pe Sentimente.ro, se comporta de fapt exact ca in viata de zi cu zi, din offline. Femeile de astazi sunt mai indraznete si mai independente, insa nu accepta lipsa bunelor maniere. De aceea, le recomandam barbatilor sa nu sara peste etape, sa isi puna o fotografie elocventa la profil, sa isi completeze profilul in detaliu, astfel incat partenera de conversatie sa stie ce subiecte sa abordeze in discutie, sa incerce la randul lor sa cunoasca interlocutoarea inainte de a-i propune sa se intalneasca”, a precizat Flori Dragomir, co-fondator al site-ului Sentimente.ro.

Tot respondentele sondajului au oferit si cateva idei pentru ca urmatoarele conversatii ale domnilor sa aiba mai mult succes. Astfel, 37% le sugereaza barbatilor sa li se adreseze politicos, decent. Surprinzator, insa o treime isi doresc ca reprezentantii sexului tare sa foloseasca formule de introducere si de salut, nu sa intre direct in subiecte precum interesul pentru o intalnire in offline. Un „salut/buna, ce faci?” pot face minuni, sustin acestea. De asemenea, 35% doresc ca discutiile sa se invarta in jurul propunerii ca partenerii de conversatie sa sa se cunoasca mai bine, sa comunice, sa schimbe idei, sa discute despre pasiuni comune, fara sa faca aluzii legate de sex. Pe scurt, femeilor le place sa fie curtate, exact ca si in offline. Lista nu se termina insa aici. Femeile isi mai doresc ca barbatii sa fie sinceri in discutii, sa fie interesanti, sa arate ca sunt de incredere, dar si amuzanti, creativi, veseli.

Studiile arata ca un barbat care foloseste expresii care arata amuzamentul – „ha ha” sau emoticoane corespunzatoare – este mai placut de partenera de conversatie. O alta recomandare a expertilor, in urma studiilor, este ca barbatul sa foloseasca des in conversatie numele femeii cu care vorbeste. Acest lucru poate creste sansele ca o conversatie sa se concretizeze intr-o intalnire cu peste 12%. Complimentele sunt o alta modalitate de a-i castiga increderea si inima. Insa barbatii trebuie sa fie sinceri, nu sa foloseasca un limbaj de lemn, care arata ca mai degraba se incadreaza in sabloane decat ca au studiat in profunzime profilul partenerei de discutie sau ca sunt atenti la conversatie. Totodata, printre subiectele tabu la primele intalniri virtuale se numara aluziile de ordin sexual.

Complicat? Se pare ca nu, avand in vedere ca numarul mesajelor schimbate zilnic intre utilizatorii Sentimente.ro creste de la luna la luna.

Despre Sentimente.ro

De aproape 16 ani pe piata de dating online, Sentimente.ro are un numar impresionant de utilizatori inscrisi: 1,5 milioane. In medie, in fiecare zi, 30.000 de utilizatori din Romania, dar si din strainatate, intra pe site-ul Sentimente.ro pentru a-si gasi sufletul pereche, dar si pentru a socializa. 

Sursa foto: timpkiado.hu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului