Relatii

#motive despartire #relatii #divort #cauze divort #despartire

10 motive care ne strica relatiile amoroase

Acceptarea, intelegerea, dragostea si vointa nu mai sunt apanaje ale iubirii neconditionate in zilele moderne, ci conditionare a devenit cheia in iubire, iar din acest motiv multe dintre relatii trec prin situatii serioase de criza.

Din cauza ritmului alert in care traim, fara posibilitatea de deconectare, sufletele partenerilor nu mai reusesc sa se regaseasca si sa devina Unul si vor alerga toata viata pe culoare separate. 

“Ne amagim spunand ca plecam in vacanta pentru deconectare, dar mintea cu preocuparile ei stau acolo de unde am plecat. In realitate, astfel de vacanta este folositoare doar trupului, insa psihicul nostru ramane mereu in alerta, deoarece nu stim sa-l potolim, sa-l linistim. Rutina este modalitatea prin care ne responsabilizam pentru confort si placere, iar cu ea, relatia dintre cei doi exista pana la un moment dat. Relatia El – Ea nu poate exista in rutina, ci poate trai prin Vointa, unde fiecare din ce doi renunta fiecare la el insusi pentru celalalt. O astfel de disciplina este grea, deoarece Ego-ul vine si o demonteaza”, explica psihologul Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii.

Specialistul mai afirma ca relatiile amoroase, care sunt supuse placerilor, confortului, incarcarii egoismului sau ale altor interese efemere, au un invelis fin care va disparea odata cu primul obstacol comportamental care apare (de ex : inselatul). De aceea, exista o serie de cel putin 10 motive pentru care relatiile amoroase se destrama:

1. Deschiderea sincera catre altii, si mai putin catre partener;

2. Asteptarile continue, ca partenerul sa fie altfel decat este;

3. Deciziile solitare si lipsite de argumente;

4. Sexul incarcat de fantezii si roluri;

5. Lipsa unui scop comun, dorit de ambii;

6. Completarea virtutilor interioare pentru ambii (de ex: ea are rabdare, el nu);

7. Lipsa de intensitate sexuala;

8. Iluzia involuntara continua despre partener cand nu este langa tine;

9. Lipsa de afectiune si exprimarea trairilor;

10. Inchiderea ochilor la greselile si slabiciunile altora.

“In ciuda ritmului alert de viata, mintea si inima fiecaruia din cei doi au nevoie timp, practica si experiente impreuna, pentru a crea Unitatea, cea care devine responsabila pe eliminarea motivelor de despartire”, conchide psihologul Alexandru Plesea.

Sursa foto:.huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare