Cresterea copilului

#familie #relatie #cuplu #copil #sarcina #gravida

Tu vrei sa vina barza, dar el nu

Esti cu iubitul tau de ceva vreme si il iubesti asa cum nu ai iubit pe nimeni. Abia astepti sa va casatoriti si sa va intemeiati o familie, insa el considera ca inca nu este momentul potrivit pentru un copil ? Nici nu te gandesti sa renunti la el din acest motiv, insa nici la ideea de a avea un bebe nu vrei sa renunti si atunci ce ai de facut?

Afla care ii sunt motivele

De obicei barbatii nu isi doresc copii pentru ca este o responsabilitatea mult prea mare, responsabilitate pentru care ei nu sunt pregatiti, nu se simt suficient de maturi pentru a deveni parinti. Plus ca se gandesc la faptul ca nu castiga suficienti bani pentru a intretine un copil. De asemenea, barbatii isi pun probleme de genul: “am sa il pot educa intr-un mod cat mai eficient si frumos?”, “am sa pot avea grija de el din toate punctele de vedere?”, sau “o sa ii pot oferi tot ce are nevoie?”.

Un alt motiv, destul de intalnit la barbati, este acela de teama. Teama ca in momentul in care copilul va veni pe lume, proaspata mamica isi va acorda atentia in totalitate numai celui mic.

Cum il convingi

Discutati deschis si spune-i ce inseamna pentru tine un copil, spune-i ca nu este un moft, ci o etapa a evolutiei relatiei voastre, dar nu incerca sa faci presiuni de genul “voi face un copil, chiar daca voi fi nevoita sa il cresc singura”. In aceast amaniera nu vei face decat sa il sperii si sa ii oferi o atitudine paranoica.

Du-l in locuri cu multi copii, in parcuri sau pe la diversi prieteni comuni care au copii. Jucati-va impreuna cu acestia si spune-i cat de bine arata cu un bebe in brate si ca o sa fie un tatic grozav. Daca, totusi, el iti spune ca nu vrea sa aiba un copil cu tine, trebuie sa te gandesti foarte bine la acest lucru, poeste ca exista posibilitatea sa nu ia in serios aceasta relatie.

Trebuie sa stii ca...

Daca vei renunta la visul tau de a avea un copil, vor aparea tensiuni si frustrari in cuplu, reprosuri si certuri asa ca gandeste-te bine daca esti dispusa sa accepti un astfel de compromis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului