Cresterea copilului

#bebelus #ingrijire #sanatate #parinti #mama #copil #transpiratie #caldura

Transpiratia excesiva la bebelusi

Transpiratia este un proces fiziologic al organismului care are rol de a regla temperatura corpului si de a elimina anumite produse toxice .

Intreg procesul este insa influentat de o serie de factori, cum ar fi temperatura mediului sau starea de sanatate. Transpiratia excesiva la bebelusi reprezinta un semnal de atentionare care necesita investigarea acestor factori pentru a te asigura ca nu este vorba despre o problema grava de sanatate.

 

Cu toate ca fenomenul transpiratiei excesive la bebelusi te-ar putea ingrijora, medicii afirma ca, in majoritatea cazurilor, nu ai de ce sa iti faci griji.

Printre cauzele transpiratiei excesive se numara, de cele mai multe ori, temperatura necorespunzatoare a mediului (prea ridicata), imbracamintea neadecvata sau suprasolicitarea bebelusului. Agitatia psihica sau stresul duc de asemenea, la transpiratia excesiva.

In cazul in care transpiratia excesiva este determinata de o problema de sanatate, atunci aceasta este insotita de obicei si de alte simptome. Febra, dezechilibrul endocrin sau metabolic (hipertiroidismul, rahitismul, diabetul zaharat etc.), infectii, probleme cardiace pot prezenta ca simptome si transpiratia excesiva. Acestea vor fi determinate de un control amanuntit al medicului; de aceea, este indicat sa observi starea de sanatate a micutului si sa ii detaliezi doctorului si celelalte simptome care sunt insotite de transpiratia excesiva.

Trebuie sa stii ca in cazul sugarilor, transpiratia excesiva este un fenomen des intalnit, pentru ca procesul de termoreglare al micutilor este inca imatur, acomodarea de la un mediu la altul facandu-se mai greu.

Mai mult, s-a demonstrat ca in timpul somnului, atunci cand bebelusii ating faza somnului adanc, acestia sunt mai predispusi pentru a transpira excesiv decat adultii. In alte cazuri insa, transpiratia excesiva poate fi o conditie mostenita de la unul dintre parinti.

Inainte de a-ti prezenta copilul la medic, asigura-te ca i-ai oferit copilului conditii optime de temperatura. Masoara temperatura camerei, atinge-i pielea bebelusului pentru a observa daca este prea calda si mai elimina un strat de haine daca este cazul; asigura-te ca micutul este hranit si hidratat. Nu il suprasolicita si nu il agasa excesiv, din dorinta de a-l ingriji cat mai bine. Pentru a te asigura ca totul este in ordine, du-l pe micut la un control medical .

Sursa foto : topnews.in
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului