Sarcina

#stres #relaxare #sarcina #acupunctura #reflexoterapie #infertilitate

Terapii alternative care te ajuta sa ramai insarcinata

Incerci de luni in sir sa ramai insarcinata pe cale naturala, dar fara succes? Ai putea apela la suplimentele hormonale sau la fertilizarea in vitro, insa aceste tehnici pot fi costisitoare si de lunga durata. O metoda mai simpla de a-ti creste sansele sa devii mamica o reprezinta terapiile alternative.

Majoritatea acestor terapii alternative te ajuta sa ai un psihic mai bun si sa-ti reduci nivelul de stres. Dupa cum stii, stresul este una dintre principalele cauze ale infertilitatii, deoarece determina organismul sa secrete anumiti hormoni care interfereaza cu hormonii indispensabili ovulatiei.

Ce se intampla cu pielea si parul femeii in timpul sarcinii

Acupunctura

Acupunctura este o terapie alternativa folosita de sute de ani pentru tratarea unui numar mare de afectiuni, printre care si infertilitatea. Metoda consta in introducerea unor ace in anumiti centri energetici ai organismului, prin care se trateaza dezechilibrele hormonale, precum si starile de anxietate, stres si depresie.

Medicii avertizeaza ca exista si cauze ale infertilitatii pe care acupunctura nu le poate trata. De exemplu, in cazul in care ai trompele lipite, aceasta terapie alternativa este ineficienta.

Homeopatia

Tratamentele homeopatice reprezinta terapii alternative ce folosesc extracte de plante si de minerale pentru a te ajuta sa ramai insarcinata. Exista mai multe tratamente homeopatice pentru infertilitate. Unele trateaza absenta ovulatiei, altele sunt recomandate pentru eliminarea stresului, iar altele te ajuta sa combati pierderea recurenta a sarcinii.

Reflexoterapia

Daca te gandesti sa apelezi la terapiile alternative pentru a ramane insarcinata, poti lua in calcul si posibilitatea de a urma sedinte de reflexoterapie. La nivelul talpilor exista puncte care, odata stimulate, ajuta la corectarea dezechilibrelor care te impiedica sa ramai insarcinata.

Reflexoterapia contribuie la imbunatatirea functiilor organelor reproducatoare, dar si la imbunatatirea starii de spirit, spun specialistii care practica aceasta terapie alternativa.

Terapia prin ras

Terapia prin ras sau "yoga rasului" este o alta metoda alternativa care te ajuta sa ramai insarcinata. Desi nu exista studii si cercetari avansate care sa confirme eficienta terapiei prin ras in stimularea fertilitatii, practicienii sustin ca au avut paciente care au ramas insarcinate dupa incheierea cursurilor de ras.

Sedintele de terapie constau in exercitii de relaxare, tehnici de respiratie si metode de eliminare a stresului.

Sursa foto: sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele