Cresterea copilului

#migdale #ovaz #legume #rosii #lapte #oua #fistic #fructe # alimentatie copii

6 superalimente pentru prescolari

Organismul in dezvoltare al princhindeilor are nevoie de vitamine, minerale si nutrienti esentiali. Ofera-i micutului tau fructe, legume proaspete si proteine slabe, care sa ii confere energia necesara pentru activitatile din timpul zilei.

1 Oua

Ouale sunt bogate in proteine de calitate si sunt unele dintre putinele alimente care contin in mod natural vitamina D. Aceasta vitamina este esentiala pentru organism, deoarece ajuta la absorbtia corecta a calciului in oase. Ouale sunt ideale pentru micul dejun al copiilor, deoarece sunt foarte satioase si le ofera energia necesara pentru prima parte a zilei.

2 Fulgi de ovaz

Numeroase studii efectuate de-a lungul anilor au aratat ca fulgii de ovaz reprezinta un aliment esential pentru copii. Cei mici se concentreaza mult mai bine la scoala si sunt mai rezistenti in activitatile sportive.

Fulgii de ovaz sunt bogati in fibre alimentare, se digera usor si elibereaza constant energie si reprezinta astfel o alternativa sanatoasa la cerealele rafinate pentru micul dejun.

3 Fructe

Orice fel de fruct este benefic pentru organismul in dezvoltare al copilului, caruia ii ofera vitamine si minerale esentiale. Fructele sunt bogate si in fibre, care stimuleaza digestia si previn constipatia. Astfel, din dieta copilului nu trebuie sa lipseasca fructe precum pepene galben, kiwi, portocale, fructe padure, mere, pere, banane etc.

4 Fructe oleaginoase

Fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale, fistic) contin cantitati importante de grasimi mononesaturate, extrem de sanatoase pentru organismul uman. Protejeaza inima si ofera multa energie. Sunt ideale la micul dejun, alaturi de cereale si lapte.


5 Lapte

Laptele este foarte bogat in proteine si calciu, care ofera energie atat pentru corp, cat si pentru creier. Proteinele ajuta la dezvoltarea tesuturilor cerebrale, in timp ce calciul intareste oasele si dintii copiilor.


6 Rosii

Rosiile contin cantitati impresionante de licopen, un antioxidant puternic care protejeaza organismul impotriva cancerului. Sunt mult mai sanatoase atunci



Sursa foto: newparent.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului