Cresterea copilului

#cuplu #studiu #copii #speranta de viata

Studiu: Cuplurile fara copii traiesc mai putin

Cuplurile fara copii au o speranta mai redusa de viata si sunt mult mai supuse riscului de boli mintale, potrivit unui nou studiu privind infertilitatea si impactul sau asupra calitatii vietii.

Oamenii de stiinta din Danemarca au descoperit ca rata de deces era de 2-3 ori mai mare la cuplurile fara copii, indiferent de varsta, educatie, venituri financiare sau alte probleme de sanatate. In schimb, adoptia mareste longevitatea si reduce la jumatate riscul de afectiuni mintale.


Cuplurile cu copii traiesc mai mult

Studiul arata ca atat barbatii, cat si femeile care devin parinti prezinta o rata mai mica a mortalitatii.

In cadrul studiului, care a fost publicat in revista "Journal of Epidemiology and Community Health", cercetatorii au examinat informatiile obtinute de la mai mult de 21.000 de cupluri fara copii din Danemarca, care au trecut prin diverse proceduri de reproducere asistata, inclusiv fertilizare in vitro.

In perioada 1994 - 2005, specialistii au descoperit ca s-au nascut mai mult de 15.000 de copii si aproape 1.600 de cupluri au adoptat copii. De-a lungul acestei perioade, aproximativ 200 de barbati si 100 de femei au murit, in timp ce mai mult de 700 de femei si 550 de barbati au fost diagnosticati cu boli mintale.


Femeile fara copii, de patru ori mai supuse riscului de deces

Rata deceselor cauzate de cancer, afectiuni circulatorii sau accidente a fost de patru ori mai mare in randul femeilor fara copii, decat in randul celor care au nascut cel putin un copil, mai evidentiaza studiul. De asemenea, si rata de deces in randul barbatilor fara copii a fost de doua ori mai mare in raport cu cea a barbatilor care aveau copii.

Autorii studiului arata efectele pozitive pe care nasterea unui copil le are asupra calitatii vietii, efecte care sunt vizibile si in randul cuplurilor care au adoptat copii. De asemenea, studiul a indicat si faptul ca riscul de deces este redus la jumatate in randul femeilor care au adoptat un copil.

Studii anterioare sugereaza ca stilul de viata nesanatos si problemele medicale sunt factorii responsabili pentru reducerea sperantei de viata printre persoanele fara copii.

Sursa foto: timesofindia.indiatimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului