Cresterea copilului

#copii internet #spionaj #acces internet #restrictionare internet

Spionarea activitatii copiilor pe internet: invadare a intimitatii sau necesitate?

Accesul copiilor la internet nu mai este un lucru tabu. Multi parinti incurajeaza aceasta activitate a copiilor, deoarece stiu ca ori cu acordul lor, ori fara el, minorii tot vor intra pe diferite site-uri, atat timp cat in casa, la scoala sau in vizita la prieteni. Fiecare parinte are datoria de a se interesa constant cu privire la activitatea virtuala a copiilor, ba chiar este recomandat sa-i spioneze, pentru a putea preveni diverse situatii neplacute.


Peste jumatate din parinti spioneaza activitatea virtuala a copiilor

Un sondaj recent realizat de compania britanica BullGuard, specializata pe realizarea produselor antivirus, arata ca 6 din 10 parinti monitorizeaza in permanenta activitatea copiilor pe internet si pe telefon.

Acesti parinti isi asuma riscul de a fi acuzati ca incalca dreptul la intimitate al copiilor si considera ca spionarea activitatii lor este necesara, pentru a putea afla cu cine vorbesc copiii si daca sunt expusi vreunui pericol.

Unul din 10 parinti a recunoscut ca a aflat parola de la contul de mail sau de Facebook al copilului, unul din 3 parinti s-a simtit vinovat ca a accesat conturile copilului fara a avea acordul lui si unul din 5 a fost socat de ceea ce a putut sa descopere in mailurile si mesajele copilului.

Citeste si: Top pericole care-l pandesc pe copil pe internet


Parintii si dilema spionarii

Pentru a se obtine datele de mai sus, compania Bullguard a realizat un sondaj pe 2000 de parinti, care au copii cu varste cuprinse intre 10 si 17 ani. In ciuda faptului ca 61% dintre parinti spioneaza activitatea copiilor in mediul virtual, inca raman multi care nu stiu daca este bine sa faca acest lucru sau pur si simplu nu se intereseaza de acest aspect.

"Parintii sunt pusi in fata unei dileme si nu stiu daca ar trebui sa verifice ce fac copiii online. Ca parinte, desi vrei sa te asiguri ca al tau copil este in afara pericolului, ti-ar placea sa stii ca este intelept cand vine vorba despre folosirea internetului si ca este independent", a declarat Alex Balan, reprezentant al companiei BullGuard.

Citeste si: Cum sa restrictionezi accesul copilului la Internet


Ce spioneaza parintii pe internet

  • citesc mesajele pe care copiii le primesc pe retelele de socializare
  • verifica istoricul accesarii paginilor de internet
  • monitorizeaza lista de prieteni virtuali
  • verifica pozele pe care copiii le posteaza online
  • citesc mailurile copiilor

Citeste si: Invata-ti copilul sa foloseasca internetul in siguranta

Sursa foto: uk.lifestyle.yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului