Cresterea copilului

#simptome #copii #sindromul Asperger #asperger

Simptomele sindromului Asperger la copii

Sindromul Asperger este un tip de tulburare pervaziva de dezvoltare (PDD), care implica intarzieri in deprinderea mai multor competente de baza, in principal abilitatea copiilor de a socializa cu altii, de a comunica sau de a-si folosi imaginatia.

Desi sindromul Asperger este similar cu autismul, exista anumite diferente. Copiii care sufera de Asperger reactioneaza mai bine decat cei care sufera de autism. In plus, persoanele care au sindromul Asperger sunt, in general, dezvoltate normal din punct de vedere al inteligentei si al limbajului, insa vor avea probleme de comunicare, mai ales odata ce inainteaza in varsta.

Simptomele sindromului Asperger difera de la persoana la persoana si pot varia de la usoare la severe.


1. Abilitati sociale reduse

Copiii care sufera de sindromul Asperger au, in general, dificultati in a interactiona cu alte persoane si, adesea, se comporta ciudat cand sunt pusi fata in fata cu o persoana necunoscuta. Din aceste motive, ei isi fac prieteni foarte greu, intrucat li se pare dificil sa initieze si sa mentina o conversatie.


2. Comportament excentric si repetitiv

Copiii care sufera de aceasta afectiune pot dezvolta miscari repetitive ciudate. De exemplu, isi pot pocni degetelele sau pot strange foarte tare pumnul.


3. Preocupari bizare

Un alt simptom pe care il manifesta copiii care sufera de sindromul Asperger este dezvoltarea unor preocupari destul de bizare pe care le respecta cu strictete. De exemplu, ei respecta o anumita ordine atunci cand se imbraca.

 

4. Dificultati de comunicare

Poti recunoaste un copil care sufera de Asperger dupa modul cum stabileste contactul cu interlocutorul. Astfel, copiii care au sindromul Asperger nu stabilesc contact vizual cand discuta cu o alta persoana si au probleme in a folosi expresii faciale sau gesturi. In plus, le este foarte greu sa intelega limbajul corpului.


5. Domenii de interes limitate

Un alt simptom care apare la copiii care sufera de aceasta tulburare este lipsa de interes in domenii diverse. Asadar, persoanele care sufera de sindromul Asperger vor fi interesati, in mod obsesiv, doar de anumite domenii, cum ar fi sportul, vremea sau geografia.


6. Probleme de coordonare

Miscarile copiilor cu Asperger pot parea greoaie sau ciudate.


7. Talente deosebite

Majoritatea copiilor care sufera de sindromul Asperger sunt foarte talentati in anumite domenii, cum ar fi muzica sau matematica.

Sursa foto: alien236.hubpages.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare