Cresterea copilului

#simptome #medic #agitatie #febra #infectii urinare #urina

Semne ca bebelusul tau are infectie urinara

Descoperita la timp, infectia urinara a bebelusului tau poate fi tratata destul de usor. Mai dificil este atunci cand nu iti dai seama de asta, pentru ca cel mic poate dezvolta probleme la nivelul rinichilor. Cei mai predispusi sunt copiii cu varsta de pana la 2 ani. Semnele ca bebelusul tau are infectie urinara sunt usor de recunoscut.

Infectia tractului urinar (ITU) apare atunci cand bacteriile patrund pe canalul uretrei sau cand se produc inflamatii ale rinichiului. Studiile au aratat ca frecventa infectiilor urinare este mai mare la fetite decat la baietei. De regula, simptomele difera in functie de varsta si de localizarea infectiei (tractul urinar jos si tractul urinar superior). Pentru ca bebelusii nu vorbesc, de cele mai multe ori este greu sa iti dai seama ca sufera.

Are febra

Daca bebelusul tau are stari febrile pe care nu ti le poti explica este un semn ca s-ar putea sa aiba infectie urinara. Nu neglija acest aspect si prezinta-te cu el la pediatru pentru un consult.

Urina miroase urat

Un alt mod prin care iti dai seama daca este ceva in neregula cu copilul tau este sa mirosi pampersul. Urina poate fi urat mirositoare, tulbure sau poate contine sange. Nu mai astepta si suna de urgenta medicul. Chiar daca nu este vorba de ITU, pot fi alte probleme de sanatate la nediagnosticate.

Vomita

Ti se pare ca vomita des? Acesta poate fi un alt semn al infectiei urinare, de aceea este bine sa faci un test de urina, eliminand astfel orice dubiu ai avea.

Refuza sa manance

Peste noapte, bebelusul tau devine agitat si nu mai mananca cum trebuie. Inainte sa-i schimbi formula de lapte, consulta un pediatru si descrie-i simptomele, s-ar putea sa fie vorba de ITU.

Are diaree

Diareea poate fi o reala problema pentru bebelusi, fiindca atunci cand sunt bolnavi, ei se deshidrateaza. Ai grija, diareea este un simptom al infectiei tractului urinar. Este necesar un consult imediat si cu un tratament corespunzator, infectia se va vindeca in cateva zile.

Infectiile urinare pot fi prevenite destul de usor printr-un consum ridicat de apa, evitarea sucurilor ce contin cofeina, evitarea spumelor de baie si a sapunurilor puternice in cazul fetitelor si urinarea deasa.

Sursa foto: permanente.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare