Sarcina

#sarcina #vitamine sarcina #confirmare sarcina #medic sarcina

Primele 5 lucruri pe care trebuie sa le faci cand afli ca esti insarcinata

Astepti de mult timp sa devii mamica, iar acum, testul de sarcina iese, in sfarsit, pozitiv. Emotiile te cuprind, bucuria este coplesitoare, dar este si momentul in care trebuie sa iei cateva decizii importante pentru a porni cu dreptul in sarcina si a te asigura ca vei naste un copil puternic si sanatos! Iata primele cinci masuri pe care trebuie sa le iei din prima saptamana de sarcina!

1. Confirma-ti sarcina la medic

Inainte de a te bucura prea tare de vestea pe care ai primit-o doar prin prisma repetatelor teste de sarcina, asigura-te ca rezultatul nu este unul fals-pozitiv. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa pui mana pe telefon si sa te programezi la medic, pentru analizele de sange care iti vor confirma sarcina.

2. Incepe sa iei vitaminele prenatale

Vitaminele prenatale sunt al doilea lucru pe care este important sa il iei in considerare inca din sarcina timpurie. Combinatiile de vitamine, minerale si substante nutritive din acestea sunt atent selectionate pentru a contribui la cresterea corespunzatoare a fatului in prima parte a sarcinii, considerata a fi o perioada critica in dezvoltarea principalelor organe.

3. Renunta la cateva obiceiuri periculoase

Acum, ca stii sigur ca in burtica ta creste un bebe si ca vei deveni mama, este important sa iti schimbi putin stilul de viata, astfel incat sa-i oferi fatului un start bun in dezvoltarea intrauterina si sa previi complicatiile de sarcina. Renunta la alcool, tutun, alimente nesanatoase sau periculoase (carne sau peste crud, oua crude etc.) si apuca-te sa faci miscare. Renunta si la baile fierbinti in favoarea dusurilor caldute, intrucat sunt considerate un factor de risc pentru avort spontan sau pierderea sarcinii.

4. Cauta un obstetrician bun si de incredere

Ti-ai facut primele analize la un cabinet privat sau la medicul de familie, insa nu mai poti amana nicio zi cautarea unui obstetrician bun, care sa-ti urmareasca sarcina si sa te asiste la nastere. Este important ca medicul care te ajuta sa treci prin cele noua luni sa iti inspire incredere, sa fie bine pregatit si sa aiba o reputatie in domeniu, pentru a fi mereu pe maini bune si a duce cu succes sarcina la termen.

5. Hotaraste-te cand iti anunti sarcina

Cel mai potrivit moment pentru anuntarea sarcinii este dupa incheierea primului trimestru, cand riscul de avort spontan si complicatii scade considerabil, insa aceasta ramane o decizie care ramane la latitudinea ta si a viitorului tatic.

Sursa foto: babylike.tw

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele