Nasterea

#cezariana #nastere #pregatire nastere

Pregatirea pentru nastere prin cezariana. Ce pasi este important sa urmezi

Desi moda nasterilor pe cale naturala pare sa prinda din nou contur, nu este cazul sa ignori o eventuala recomandare a medicului tau privind nasterea copilului prin cezariana. Iti ofera anumite avantaje, iar chirurgia plastica poate indeparta ulterior urma operatiei. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a fi pregatita pentru experienta nasterii prin cezariana!

Programare la orele diminetii

Chiar daca operatia de cezariana este programata la o anumita ora din zi, este posibil ca anumite evenimente din sala de nasteri sa intarzie programul. O programare in prima parte a zilei iti creste sansele de a nu inregistra intarzieri si te fereste de senzatia de foame. Medicii iti interzic sa consumi alimente cu opt ore inaintea operatiei.

Anestezie inainte de cateterizare

Majoritatea medicilor prefera sa introduca un cateter pentru a reduce numarul deplasarilor la baie a pacientelor. Roaga anestezistul sa iti efectueze injectia epidurala inainte de introducerea cateterului. De asemenea, consulta doctorul daca poti lua medicamente antivomitive. In multe cazuri, anestezia provoaca puternice senzatii de greata si voma, iar un laxativ luat cu o seara inainte iti va usura problema.

Timp si rabdare

Asteptarea nu este cea mai placuta senzatie inaintea unei nasteri. Emotiile te pot napadi oricand. Adauga in bagajul pregatit pentru internare o carte buna care sa te tina ocupata pe patul din salon pana la intrarea in sala de nasteri.

Epilare preventiva

Faptul ca programarea la nastere prin cezariana iti ofera timp berechet inainte de internare ar trebui sa te faca sa elimini riscul unei infectii nedorite. Epileaza-te cu inca 2-3 centimetri deasupa liniei superioare a chilotului. Vei evita astfel ca o asistenta sa foloseasca un aparat de ras nesterilizat in sala de operatii. In cele mai grave cazuri, acestea provoaca septicemii mamelor care aleg nasterea prin cezariana.

Pregateste-te pentru repaus

Dupa operatie, timp de 24 de ore, va trebui sa respecti repausul dictat de medic. Cu toate acestea, vei dori sa arati cat mai bine in fata vizitatorilor tai. Pregateste un set de obiecte de toaleta pe care sa le folosesti cat timp vei fi imobilizata in patul din rezerva.

Sursa foto: fdslaw.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele