Cresterea copilului

#copil #conceptie #insarcinata #sex #fertilitate

Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil

Atunci cand incerci sa concepi un copil, ai face orice iti sta in putere pentru a-ti vedea visul implinit. Primul sfat al medicilor este intotdeauna acelasi: relaxeaza-te si fa sex cat mai des. Exista insa anumite pozitii care te vor face sa ramai insarcinata mai repede? Conteaza daca ai orgasm sau sexul „de serviciu” iti poate aduce bebelusul mult dorit?

 

Din pacate, nu exista nicio dovada din punct de vedere medical care sa asigure ca o anumita pozitie sexuala te va face sa ramai insarcinata mai repede. Cu toate acestea, speculatiile nu au intarziat sa apara.

Asadar, cercetatorii sustin ca pozitia misionarului este cea mai indicata pentru cei ce doresc sa devina parinti, pentru ca ajuta la o penetrare mai adanca, plasand sperma chiar langa deschiderea uterului tau. O alta pozitie recomandata este cea „lingurita”, pentru ca, de asemenea, permite o penetrare adanca.

Printre pozitiile pe care medicii nu ti le recomanda se numara cele care sfideaza gravitatia , permitand astfel spermei sa paraseasca locul initial si sa se "scurga" mai repede: sexul in picioare, din sezut sau partenera deasupra sunt de evitat atunci cand incerci sa concepi un copil.

 

Trebuie sa am orgasm pentru a concepe un copil?

 

Evident, cel mai important este ca barbatul sa aiba orgasm atunci cand isi penetreaza partenera, insa cercetatorii au inceput sa acorde o mai mare importanta si orgasmului femeii in procesul conceptiei. Se pare ca sperma este condusa in uter de catre contractiile care insotesc orgasmul feminin, lucru ce poate deveni crucial atunci cand vrei sa ai un copil. Cu toate acestea, orgasmul femeii nu este un element vital in concepere .
 

Exista pozitii sexuale care pot determina sexul copilului?

 

Stiinta nu a confirmat deocamdata nicio legatura intre pozitiile sexuale si sexul copilului, insa bineinteles "legendele" abunda si pe marginea acestui subiect. Conform celei mai cunoscute, daca femeia sta deasupra barbatului in timpul actului sexual, acestia vor concepe o fetita, iar pozitia misionarului le va aduce un baietel.

 

Ar trebui sa raman intinsa in pat dupa ce am facut sex?

 

Unii experti considera ca iti poti mari sansele de a concepe un copil daca stai intinsa in pat jumatate de ora dupa actul sexual, cu soldurile ridicate pe o perna. Ca si in cazul pozitiilor sexuale, ii oferi astfel un mic ajutor spermei conducand-o catre uter cu ajutorul gravitatiei. Printre cele mai ciudate recomandari  se afla si urmatoarea: stai pe spate si „mergi pe bicicleta” , cu picioarele in aer, timp de cateva minute, imediat dupa actul sexual. Bineinteles, tot o modalitate de a conduce sperma catre destinatie sau cel putin, de a va asigura, tie si partenerului, un moment amuzat.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului