Cresterea copilului

#vaccin antigripal #chimioterapie #febra #astm

Motive pentru a amana sau evita vaccinul antigripal la copii

Vaccinurile reprezinta una dintre cele mai bune modalitati prin care iti poti proteja copilul de gripa si raceala in sezonul rece. Totusi, multe mame se ingrijoreaza in ceea ce priveste acest vaccin si vor sa stie mai multe despre riscurile pe care le poate provoca serul. Avand in vedere ca micutii din ziua de astazi sunt tot mai sensibili si au foarte multe alergii, ingrijorarea are o baza solida.

Chiar daca in mare parte vaccinurile sunt benefice si au rezultate optime in cazul majoritatii copiilor, exista si cateva scenarii si motive pentru care ar fi bine sa amani vaccinarea copilului tau.
 

Reactii severe la un vaccin anterior


Daca in trecut copilul tau a avut o reactie alergica la un vaccin similar, ar fi mai bine sa amani sau sa eviti sa ii mai faci vaccinul si anul acesta. Este adevarat ca este foarte posibil ca in timp copilul sa isi fi dezvoltat anticorpii necesari pentru a preveni aparitia reactiilor, dar poate ar fi mai bine sa il protejezi si sa nu risti.

Printre cele mai frecvente reactii alergice si efecte secundare se numara: dificultati de respiratie, scadere a tensiunii arteriale, urticarie, febra mare, dureri de cap si confuzie.
 

Alergie la oua


Vaccinurile impotriva gripei contin diferite extracturi din oua de gaina . In situatia in care copilul tau are difertite reactii alergice la acest aliment ar fi bine sa eviti sa ii faci vaccinul. Singura varianta in acest caz este sa discuti cu medicul despre aceasta situatie si sa il rogi pe acesta sa ii administreze doze mai mici, in repetate randuri. Este adevarat ca in acest fel va scadea nivelul de protectie impotriva imbolnavirii. Totusi, il feresti pe copil de o alergie severa.
 

Febra mare


In cazul in care copilul temperatura copilului a depasi 38 de grade, ar fi bine sa amani vaccinul. In acest caz risti ca vaccinul sa nu aiba niciun efect si copilul sa dezvolte si alte complicatii din cauza conflictului dintre infectia existenta si ingredientele vaccinului.
 

Astm sau probleme ale plamanilor


Copii care sufera de astm sau alte probleme ale plamanilor sunt primii care ar trebui sa isi faca acest vaccin pentru a preveni raceala si grija care pot complica problemele de respiratie. Totusi, in acest caz se recomanda varianta injectabila si se evita vaccinul antigripal sub forma de spray nazal.
 

Doze mari de steroizi si tratamente hormonale


In cazul in care copilul tau urmeaza un tratament bazat pe corticosteroizi sau ingrediente similare impotriva reactiilor imune hiperactive ar trebui sa eviti sa il supui pe acesta unui vaccin antigripal . Vaccinul se poate face insa dupa cateva saptamani de la intreruperea tratamentului, doar daca mai este cazul.
 

Chimioterapie


Daca din anumite motive copilul tau este supus unor sedinte de chimioterapie sau primeste tratament pentru diferite boli autoimune , vaccinul antigripal nu este recomandat. In ciuda faptului ca micutul tau are nevoie de un medicament care sa ii intareasca starea de sanatate, vaccinul nu va avea niciun efect asupra copilului tau.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului