Cresterea copilului

#limba engleza #cursuri limba engleza #limbi straine #road language centre

„Mami, vreau sa invat engleza!”

Este un fapt dovedit faptul ca, la varsta primilor ani de scoala, orice informatie este asimilata mult mai rapid si mult mai bine. La fel si in cazul limbilor straine, este mult mai usor pentru copii sa isi dezvolte abilitatile lingvistice la o varsta cat mai frageda.


Cum engleza pare una dintre cele mai populare limbi de circulatie internationala, nu este de mirare faptul ca din ce in ce mai multi parinti decid pentru copiii lor sa inceapa familiarizarea cu limba engleza inca de la varsta prescolara.

Ce facem insa daca primii pasi in invatarea limbii engleze nu au efectul scontat? Unii dintre parinti descopera curand dupa intrarea in ciclul primar al scolii ca fiul sau fiica lor, desi a studiat engleza cel putin un an de zile la gradinita si reusea sa se descurce binisor, are acum probleme la limba engleza.

Desigur, parintele, care a platit uneori chiar sume destul de mari pentru asimilarea limbii engleze, este cel putin intrigat. Dupa ceva timp, isi dau seama ca numarul de ore pe care il include programa la scoala nu este suficient. Parintii ajung, normal, la concluzia ca este nevoie de ajutor extern, iar copiii se pot inscrie la un curs de limba engleza, in centre specializate.

Road Language Centre este unul dintre centrele educationale din Bucuresti care ofera o varianta de pregatire suplimentara la limba engleza. Ce este deosebit aici? In primul rand, faptul ca, desi tin cont si de programa scolara , profesorii de la Road Centre sunt familiarizati cu psiho-pedagogia scolara si integreaza in procesul de invatare mai multe activitati menite sa creasca interesul de a studia nu doar limba engleza, ci si aspecte specifice culturii saxone (istorie, geografie, obiceiuri etc). Materialele sunt alese cu grija, pentru a oferi o resursa de studiu variata (includ audio si video), dar in aceeasi masura adecvata varstei scolarilor.

Pe parcursul unui an scolar, programul Road Centre pentru copiii intre 10 si 14 ani ofera posbilitatea de a uita de grija orelor de engleza, oferind copiilor sansa de a se integra intr-un grup in care nu doar ca vor face ore, dar vor avea ocazia sa participe la multe alte activitati extrascolare: sesiuni de citit in limba engleza, excursii de weekend, vizite la muzee, concursuri de creatie in urma carora va obtine premii atractive.

Mai mult, intrucat Road Language Centre este centru autorizat de University of Cambridge , ESOL Examinations, la sfarsitul anului scolar, in functie de efortul depus, copilul va putea sa sustina unul dintre examenele Cambridge pentru juniori: YLE, KET sau PET, care aduc o mare satisfactie prin obtinerea unei diplome cu recunoastere internationala.

Asadar, dragi parinti, este bine sa reactionati prompt atunci cand copilul spune „Mami, vreau sa invat engleza!”, si sa ii oferiti ceea ce are nevoie pentru a se dezvolta corespunzator cerintelor secolului 21.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului