Cresterea copilului

#joc #jucarii #copii #sah #puzzle

Jucarii educative pentru copilul tau

Jucariile au o importanta foarte mare in dezvoltarea si educarea copilului, motiv pentru care este recomandat sa alegi cu grija orice ii oferi micutului. Iata cateva jucarii care il vor ajuta pe copilul tau sa invete lucruri noi, sa se dezvolte si sa aiba mai multa imaginatie.


Roata olarului


Roata olarului este un joc distractiv care stimuleaza imaginatia copilului tau si ii permite acestuia sa isi puna in aplicare latura artistica. Cu roata olarului, copilul tau va putea face diverse boluri, vaze si alte recipiente din lut pe care le va decora asa cum isi doreste. In plus, acest joc poate fi o modalitate buna de a petrece timpul alaturi de micutul tau si de a va juca impreuna.


Puzzle


Orice tip de puzzle ii va stimula gandirea copilului tau, il va face sa se concentreze si sa se ambitioneze astfel incat sa duca la bun sfarsit jocul. Puzzel-urile stimuleaza dezvoltarea structurilor logice si coordonare. Daca simti ca micutul se plictiseste, indeamna-l sa continue si rasplateste-l la final cu multe felicitari.


Sah


Chiar daca are o varsta frageda, sahul poate fi un joc perfect pentru copilul tau. Acesta stimuleaza si imbunatateste concentrarea, dezvolta gandirea logica, spiritul independent, capacitatea de a prevedea consecintele propriilor actiuni, sporeste increderea in sine si dezvolta aptitudinile matematice. Ofera-i copilului tau o tabla mica de sah si invata-l sa o foloseasca.


Corpul uman


Un puzzle constituit dintr-un corp uman si toate organele care trebuie asamblate il va ajuta cu siguranta pe copilul tau sa inteleaga mai bine cum functioneaza organismul sau. Stiinta si medicina pot fi distractive, iar faptul ca micutul tau va invata practic aceste lucruri, il va ajuta sa inteleaga mai bine si sa ia note mai mari la scoala.


Jocuri de cuvinte


Spanzuratoarea este un joc de care copilul tau nu se va plictisi niciodata. Jocurile de cuvinte in general sunt foarte palpitante, insa acesta il va distra fara indoiala pe copil. Totusi, pentru acest joc, este necesar ca micutul tau sa aiba un partener, asa ca ar fi bine sa ii acorzi atentia necesara sau sa te gandesti daca exista un alt membru al familiei care sa se joace alaturi de copil.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare