Cresterea copilului

#tratament fertilitate #inseminare artificiala #inseminare #fertilitate #sarcina

Inseminarea artificiala, cel mai ieftin si popular tratament pentru infertilitate. Iata ce trebuie sa stii

Diagnosticul de infertilitate nu trebuie sa iti spulbere visul de a deveni parinte. Exista numeroase proceduri de reproducere umana asistata care iti pot transforma visul de a ramane insarcinata in realitate. Cea mai cunoscuta, ieftina si simpla procedura este inseminarea artificiala sau intrauterina. Nu este insa o procedura recomandata in orice situatie! Afla daca esti o candidata potrivita pentru aceasta tehnica!

Cum se face inseminarea artificiala?

Inseminarea artificiala (intruaterina) este un tratament pentru infertilitate care presupune plasarea spermatozoizilor direct in uter. Scopul este acela de a spori sansele obtinerii unei sarcini, intrucat spermatozoizii nu mai trebuie sa parcurga traseul din vagin prin trompe pana sa ajunga in uter.

Procedura are loc doar in cabinetul medical, iar cea mai buna perioada pentru realizarea ei este in perioada lunii in care femeia este la ovulatie. Partenerul de cuplu ofera in prealabil o mostra de sperma, care este procesata in laborator, unde specialistii separa spermatozoizii de fluidul seminal si ii pregateste pentru inseminare. Spermatozoizii sunt introdusi in cavitatea uterina prin vagin, cu ajutorul unui cateter (tub subtire).

Cine poate apela la inseminare intrauterina?

Inseminarea nu este recomandata in toate cazurile de infertilitate. Se apeleaza la ea doar in conditiile in care exista un diagnostic de:

  • infertilitate din cauze inexplicabile;
  • afectiuni cervicale;
  • defecte sau cicatrice cervicale care impiedica sperma sa patrunda in cervix;
  • difunctii legate de ejaculare;
  • calitate scazuta a spermei;
  • endometrioza in stadii incipiente.

Cand nu este recomandata inseminarea artificiala?

Inseminarea artificiala este ineficienta in cazul in care exista urmatoarele simptome sau afectiuni:

  • boli ale trompelor uterine;
  • istoric de infectii pelvine;
  • endometrioza severa etc.

Care este rata de succes?

Rata de succes a acestui tratament pentru infertilitate este influentata de mai multi factori. In general, medicii au stabilit o rata de reusita de maximum 20% de obtinere a sarcinii, insa doar in situatia in care se indeplinesc cateva conditii esentiale, legate de periodicitatea realizarii injectiilor, varsta femeii, starea de sanatate, cauzele infertilitatii etc. Important este de stiut ca inseminarea intrauterina are o rata de succes mai scazuta decat fertilizarea in vitro (FIV), care este insa mult mai costisitoare.

Sursa foto: drgaryswift.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului