Cresterea copilului

#petrecere #craciun

Idei neobisnuite pentru petrecerea de Craciun

Daca vrei sa organizezi o petrecere inedita de Craciun, va trebui sa imbini elementele clasice ale sarbatorii cu putina inovatie. Afla cateva idei interesante pentru o petrecere de Craciun reusita.

Fie ca alegi sa organizezi o petrecere de Craciun doar pentru familie sau hotarasti sa inviti si multi prieteni, secretul unei petreceri reusite tine de atmosfera pe care reusesti sa o creezi.

Daca vrei sa le oferi un eveniment memorabil invitatilor tai, va trebui sa depui eforturi pentru a te asigura ca totul, de la mancare pana la atmosfera, este perfect.

Atunci cand vrei sa le oferi invitatilor tai o experienta memorabila de Craciun, poti propune o activitate interesanta chiar inaintea petrecerii. In cazul in care nu organizezi o petrecere care necesita o tinuta foarte eleganta, poti sa convingi invitatiie sa participe la o activitate in exterior chiar inainte de inceperea petrecerii.

O vizita la un patinoar sau la un targ de Craciun poate fi o experienta frumoasa. Daca vei avea parte de zapada proaspata in ziua petrecerii, poti chiar sa organizezi o bataie cu zapada.

 

Meniul si muzica

 

Ofera-le invitatilor tai bunatati de Craciun pe care nu le-au mai gustat pana acum, dar nu uita de preparatele traditionale asociate acestei Sarbatori.

Pentru ca atmosfera la orice petrecere depinde de bautura servita, incanta-ti invitatii cu ciocolata calda de Craciun, cidru si vin fiert.

Daca ai timp si experienta in bucatarie, poti pregati din timp prajiturele din turta dulce sau chiar prajitura lui Mos Craciun.

Alege cu atentie muzica pentru petrecerea de Craciun. Cele mai multe colinde au un ritm mai putin alert si nu indeamna la dans. Muzica instrumentala de sezon poate fi cea mai potrivita alegere, imbinata cu hituri mai vechi.

 

Jocuri pentru petrecerea de Craciun

 

Secretul reusitei unei petreceri de Craciun este distractia. Cea mai scurta cale pentru a instala buna dispozitie la petrecerea ta sunt bauturile calde si jocurile de societate.

Iata cateva jocuri de societate care se pot integra perfect in atmosfera unei petreceri de Craciun:

 

Cine sunt?

 

Scrie numele unei personalitati celebre pe cate o hartiuta sau un post it, pentru fiecare dintre invitatii tai si lipeste-le hartie pe spate la sosire. Scopul acestui joc este ca fiecare sa afle "cine este" fara sa citeasca hartia.

Fiecare invitat poate ghici personajul doar punand intrebari cu raspuns de tip "da" sau "nu” celorlarlti invitati.

 

Baga mana si ghiceste

 

Umple un castron mare cu diferite obiecte cu forme cat mai diferite si ciudate. Acopera-l cu un prosop vechi, lasand o singura gaura, destul de mare pentru ca fiecare invitat sa poate sa bage mana prin ea.

Invita petrecaretii legati la ochi sa bage mana in castron si sa scoata un obiect. Daca persoana legata la ochi ghiceste ce tine in mana intr-o perioada scurta de timp, ofera-i un premiu!

 

Tine minte: e Craciun!

 

Un joc amuzant potrivit pentru petrecerea de Craciun este o variatie a celebrului Fazan. In acest joc, invitatii tai nu trebuie sa-si puna la incercare vocabularul, ci sa tina minte cuvintele spuse de ceilalti.

Primul jucator spune "Cadoul meu de Craciun e un...” si spune un cuvant care incepe cu litera "A". Urmatorul jucator repeta primul cuvant si adauga ceva care incepe cu litera "B”.

Cine nu reuseste sa repete exact toate cuvintele de dinainte, iese din joc. Castigatorul este ultimul jucator care a putut repeta exact toate cadourile in ordine alfabetica .

 

Caciula lui mos Craciun

 

Atmosfera festiva a petrecerii tale de Craciun poate fi si ea transformata in joc. Ofera fiecarui invitat cate o caciula rosie de Mos Craciun la sosire si explica-le regulile: nimeni nu isi poate da jos caciula inainte de tine, iar ultimul care ramane cu caciula in cap a pierdut.

Mai tarziu, dupa ce unii invitati vor uita complet de joc, scoate-ti discret caciula. Pe masura ce altii observa, isi vor da si ei jos caciulile rosii. Persoana care este atat de prinsa in conversatie incat ramane ultima cu caciula in cap a pierdut jocul. Ofera-i insa sansa de a fi primul jucator in urmatorul joc de petrecere.

Combina jocurile cu mancare buna si cu bauturi speciale si vei obtine cu siguranta o petrecere reusita de Craciun, care va deveni o amintire placuta rememorata de invitati cu ocazia sarbatorilor in fiecare an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului