Cresterea copilului

#halloween #familie #copii

Halloween in familie

Halloween -ul nu se sarbatoreste de mult timp in Romania, dar este una dintre sarbatorile adoptate cu bratele deschise de copii.

De dragul celor mici, intreaga familie poate sarbatori Halloween-ul, iar cei mici se vor bucura de decoratiunile, jocurile si sperieturile de 31 octombrie.

Halloween are astazi un caracter secular, chiar daca este un eveniment  inspirat de festivalul celtic Samhain si de Ziua Tuturor Sfintilor, sarbatoare catolica. Daca copii tai sunt entuziasmati, ii poti bucura cu costume, decoratiuni si chiar petreceri specifice.

Poti chiar sarbatori o zi intreaga Halloween-ul alaturi de intreaga familie. Nu este necesar sa cheltuiesti prea mult, e posibil sa ai deja in casa cele mai multe lucruri necesare unei zi de Halloween reusite.

 

1  Retete de Halloween

 

Ai facut vreodata briose cu dovleac? In afara de clasica placinta cu dovleac , poti face pentru familia ta o multime de bunatati cu dovleac: de la supa crema de dovleac pana la dovleac copt cu fructe confiate.

Cei mici se vor bucura cel mai mult de bunatatile tale, in timp ce viseaza la costumul perfect de Halloween.

 

2  Dovleacul sculptat

 

O activitate placuta in familie poate fi sculptatul dovleacului-felinar.

Poti cumpara un singur dovleac sau unul pentru fiecare copil si le poti stimula creativitatea aratandu-le cum sa-si creeze singuri dovlecii personalizati. Daca planuiesti sa creezi personaje infricosatoare cum sunt vrajitoarele sau vampirii, alege un dovleac noduros, iar rezultatul final va fi si mai inspaimantator.

 

3  Costume

 

Mamele care au mai mult timp liber pot lucra la costumul copiilor cu mai mult timp inainte de sarbatoare. Tine cont de parerea celui mic atunci cand alegeti cel mai potrivit personaj, insa nu-l lasa sa aleaga ceva foarta incomod, foarte greu sau nepotrivit. Va sta in costum cel putin cateva ore, iar pozele pot fi o amintire placuta pentru mai tarziu.

Daca familia ta prefera costume mai complexe, le poti cumpara sau inchiria din multe magazine. Cei mici se pot imbraca in vrajitoare, mumii sau personaje de desene animate, in timp ce adultii pot gasi look-ul potrivit printre cele mai trendy costume de Halloween din acest an.

 

4  Decoratiuni de Halloween

 

Nu ai nevoie de multe lucruri pentru a crea alaturi de cei mici decoratiuni de Halloween pentru casa.

Cu hartie colorata, carioci, lipici si foarfece, ii poti invata pe cei mici cum sa creeze decoratiuni cat mai "infioratoare": de la fantome pana la pisici negre.

Cu cateva haine vechi poti crea o sperietoare de ciori special pentru aceasta ocazie. Ai nevoie doar de haine vechi, doua bete solite (cozi de matura sau de mop), hartie mototolita si frunze uscate. Fixeaza cele doua bete in pozitie perpendiculara (unul va fi trunchiul, celalalt bratele) si pune hainele pe figura obtinuta. Leaga sau coase manecile si mansetele, apoi umple hainele cu hartie mototolita si frunze uscate. Capul sperietorii de ciori poate fi un dovleac sculptat sau o punga de hartie pe care a fost desenata o fata infricosatoare.

 

5  Petrecere de Halloween

 

In cazul in care hotarasti sa organizezi o petrecere de Halloween pentru intreaga familie si prieteni, pregateste cat mai multe retete cu dovleac , dar nu uita de decoratiunile interioare.

Daca ai creat alaturi de cei mici multe decoratiuni de hartie, lumanarile nu sunt o idee buna pentru iluminat. Foloseste insa mai multe lampi mici, asezate in colturile camerelor.

In cazul in care nu ai idei pentru muzica, incearca melodiile din playlist-ul de Halloween.

Pentru a inveseli atmosfera, poti propune celor mici mai multe jocuri de Halloween. Daca consideri ca "Spanzuratoarea" nu este cel mai potrivit joc pentru o petrecere, ii poti ajuta pe copii sa joace "Adunatul merelor" sau "Da mai departe dovleacul".

 

Daca dedici o zi intreaga Halloween-ului alaturi de familia ta, cei mici vor avea amintiri frumoase, iar aceasta sarbatoare ar putea deveni chiar o traditie de familie.

Chiar daca planifici o petrecere, nu e nevoie sa cheltuiesti prea multi bani. Bazeaza-te pe o trusa simpla de bricolaj si lasa imaginatia celor mici sa te ghideze.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului