Cresterea copilului

#mar #popcorn #banana #cereale #gustari #biscuiti #fructe congelate

Gustari sanatoase pentru copilul tau

Se apropie ora de gustare a celui mic si ai ramas in pana de idei? Studiile arata ca gustarile celor mici din prezent contin din ce in ce mai multe calorii, care provin in special din grasimi si dulciuri. Invata sa alegi gustari sanatoase, bogate in vitamine, minerale si fibre esentiale pentru organismul copilului tau, aflat in plina dezvoltare.

Iata cateva idei de gustari sanatoase pentru micutul tau!

1 Fructe si legume

Consumul de fructe si legume reduce riscul de afectiuni cardiace, cancer si hipertensiune. Aceste alimente contin nutrienti importanti, fibre, vitamine, minerale si antioxidanti. Fructele sunt dulci in mod natural, iar copiii le iubesc, astfel ca nu vei intampina probleme cand ii oferi celui mic un mar sau o banana.

Asadar, din pachetelul celui mic nu trebuie sa lipseasca merele, caisele, bananele, fructele de padure, capsunile, pepenele verde, ciresele, kiwi-ul, portocalele, nectarinele, perele, piersicile, ananasul si prunele. Potrivite pentru copii sunt si fructele uscate sau congelate, care isi pastreaza aproape in totalitate valorile nutritive.

In schimb, introducerea legumelor in alimentatie poate fi o adevarata provocare si trebuie sa gasesti diferite modalitati de a-l "pacali" pe cel mic. Salatele, sosurile si pastele dn legume nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a copilului.

Incearca zilnic diferite legume, astfel incat sa nu se plictiseasca si sa astepte cu placere ora mesei. Broccoli, morcovii, conopida, castravetii, ardeii, fasolea verde, rosiile si dovleceii sunt alimente pe care copilul este bine sa le consume zilnic.

2 Cereale

Chiar daca prichindelul tau consuma zilnic cereale, acestea sunt in mare parte procesate si sub forma de biscuiti, prajituri si fursecuri, produse care contin cantitati mari de zahar si grasimi. Incearca sa alegi cereale integrale, care contin mai multe fibre, vitamine si minerale.

Astfel, pentru gustarea zilnica a copilului poti incerca briose din faina integrala, biscuiti integrali, fursecuri cu orez, popcorn sau batoane cu cereale, nuci si fructe uscate.

3 Lactate

Lactatele reprezinta o sursa importanta de calciu, care ajuta la intarirea oaselor. Totusi, contin si cantitati mari de grasimi saturate, care favorizeaza aparitia afectiunilor cardiovasculare. Pentru a proteja inima si oasele copiilor, ai grija sa alegi lactate degresate.

Iaurtul, branza de vaci si budincile sunt gustari ideale pentru cel mic, in special daca le combini cu fructe si legume.

Sursa foto: www.taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare