Cresterea copilului

#maniere #greseli #parinti #copii #cumparaturi #cadouri #curatenie #negociere

Greseli pe care le fac chiar si cei mai experimentati parinti

De mici, copiii au nevoie de reguli clare pe care sa le respecte si pe care parintii trebuie sa le impuna intr-un mod cat mai placut. Exista insa si cateva greseli pe care chiar si cei mai experimentati parinti le fac, din dorinta de a-si face fericiti urmasii. Cateva dintre acestea le afli in randurile de mai jos.

Le cumpara copiilor tot ce isi doresc

Una dintre cele mai comune greseli ale tuturor parintilor este sa le cumpere tot ce acestia isi doresc, de fiecare data cand merg la cumparaturi, la plimbare sau in vizita. In acest fel, copiii ajung sa nu mai accepte niciodata un refuz si sa creada ca totul in viata li se cuvine, fara prea multe eforturi.

Negociaza totul cu copiii

O alta greseala des intalnita in randul parintilor este sa negocieze totul cu ce mici. "Daca faci curat in dormitor, te las sa te uiti la televizor" este un tip de negociere frecvent intre parinti si copii. Este foarte important ca micurii sa invete sa fie responsabili si sa nu ceara o recompensa pentru actiunile pozitive pe care le fac.

Strang totul dupa copii

Chiar daca sunt mici, copiii trebuie sa fie ordonati si sa nu se bazeze intotdeauna pe parinti. Este recomandat ca micutii sa stie sa isi faca curat in camera, sa isi organizeze jucariile, hainele sau rechizitele. Astfel, ei se obisnuiesc de mici cu sarcini firesti si necesare intr-o casa.

Nu ii invata pe copii sa aprecieze ceea ce au

Foarte multi copii nu apreciaza lucrurile pe care le au si nici nu stiu sa aiba grija de ele. Responsabili sunt tot parintii, care ii rasfata prea mult si nu ii ajuta sa fie mai realisti. In plus, cadourile costisitoare pe care le ofera celor mici contribuie la acest comportament.

Nu ii invata bunele maniere

Multi parinti uita ca bunele maniere sunt esentiale intr-o societate civilizata si se asteapta ca cel mic sa spuna singur "te rog", "multumesc" sau "imi pare rau". De asemenea, multi copii nu stiu ca nu este frumos sa isi intrerupa parintii atunci cand vorbesc cu musafirii sau vecinii, comportament care ii dezavantajeaza semnificativ mai tarziu in viata.

Nu diversifica alimentatia copiilor

De teama sa nu refuze mancarea, foarte multi parinti nu insista sa ofere celor mici alimente noi. Acesta este insa un obicei nociv, care afecteaza sanatatea si dezvoltarea copiilor, care nu primesc nutrientii de care au nevoie.

Sursa foto: www.ivillage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare