Cresterea copilului

#greseli #parinti #copii #parenting #protectie #sfaturi parinti

Greseli pe care le comit tinerii parinti

Orice parinte isi doreste ce este mai bun pentru copilul sau. Insa de multe ori parintii comit numeroase greseli, din dorinta de a-si proteja copilul. Afla mai jos care sunt cele mai frecvente greseli ale tinerilor parinti.


1. Se panicheaza din orice

Cei mai multi tineri parinti sunt extrem de grijulii cu bebelusii lor si se panicheaza la orice lucru nou pe care cei mici il fac. Specialistii avertizeaza insa ca in acest fel parintii pierd etape valoroase din dezvoltarea copiilor. Toate aceste griji stau in calea spontaneitatii si a bucuriei pe care le aduce primul an din viata copiilor.


2. Nu isi lasa copiii sa planga

Parintii cred ca principala lor responsabilitate este sa se asigure ca bebelusul nu plange. De cele mai multe ori, plansul este asociat cu lucrurile negative, care trebuie rezolvate imediat. Insa specialistii spun ca bebelusii sunt "creati" pentru a plange. Chiar daca tocmai au fost hraniti sau schimbati de scutece, exista si alte motive pentru care bebelusii plang.

Astfel, plansul face parte din dezvoltarea copilului si nu trebuie sa existe motive de panica, decat daca copilul are febra sau vomita, cazuri in care trebuie dus la medic.


3. Confunda regurgitarea cu voma

Foarte multi parinti confunda adesea regurgitarea cu voma. Trebuie insa sa stie ca atunci cand este mic, bebelusul regurgiteaza aproape dupa fiecare masa. Voma este declansata de un virus gastrointestinal si se repeta la 30 - 40 de minute, indiferent daca copilul a mancat sau nu.


4. Nu sunt atenti la temperatura copilului

Atunci cand temperatura rectala depaseste 38 de grade, in primele trei luni de viata, copilul trebuie dus de urgenta la medic. Singura exceptie este febra care apare in primele 24 de ore dupa primul vaccin. Cei mai multi parinti ignora febra bebelusului sau ii administreaza diverse medicamente.

Trebuie insa sa stie ca sistemul imunitar al bebelusilor nu este pregatit pentru infectii, astfel ca trebuie dus la medic atunci cand nu se simte bine.


5. Ignora igiena orala a bebelusului

Foarte multi parinti uita de igiena orala a bebelusului, insa niciodata nu este prea devreme pentru ca micutul sa deprinda obiceiuri sanatoase. In plus, in acest fel se evita numeroase afectiuni si complicatii. De asemenea, celui mic trebuie sa i se administreze fluoruri, care previn cariile si intaresc dantura.


Sursa foto: youesa.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare