Sarcina

#sarcina toxica #sarcina #gravida #insarcinata #greata #sanatate #medic

Gravida si sarcina toxica

Majoritatea femeilor insarcinate se confrunta cu greturi, ameteli si stari neplacute, mai ales in primele saptamani de sarcina. Pentru 2% dintre acestea, neplacerile se agraveaza si se mentin un timp indelungat, gravidele suferind de hiperemesis gravidarum sau, in termeni populari, sarcina toxica .


Printre semnele sarcinii toxice se numara, in primul rand, senzatia de greata permanenta si aparitia deshidratarii. Senzatia de greata de dimineata se manifesta pe tot parcursul zilei, sfarsind in episoade de voma.

Astfel, gravida care prezinta sarcina toxica nu reuseste sa manance mai nimic, nu suporta anumite mirosuri si in loc sa ia in greutate, aceasta pierde, ajungand sa cantareasca sub greutatea dinainte de a ramane insarcinata. Ca urmare a faptului ca gravida nu se poate hrani corespunzator, aceasta se confrunta cu deshidratarea, dureri abdominale , oboseala fizica si chiar tulburari psihice .

 

Care sunt cauzele unei sarcini toxice?

 

Printre cauzele sarcinii toxice, se numara:

 

  • Sarcina multipla
  • Cauze hormonale
  • Varsta inaintata a mamei (peste 35 de ani)
  • Consumul excesiv de alimente bogate in grasimi
  • Antecedente in familie
  • Sarcina multipla
  • Stresul sau alti factori de natura psihologica

 

Cum se trateaza sarcina toxica?

 

Simptomele caracterisitice sarcinii toxice ce se manifesta in permanenta fac sarcina destul de greu de suportat si pun in pericol atat sanatatea gravidei, cat si pe cea a bebelusului. De aceea este important sa te prezinti la medic pentru a primi un diagnostic si un tratament corespunzator.

Printre riscurile la care te expui se numara nasterea prematura, greutatea redusa a bebelusului la nastere sau chiar punerea in pericol a vietii tale, dar si a fatului.

In functie de gravitatea situatiei, medicul iti poate recomanda diverse solutii, de la tratamente terapeutice pana la solutii medicamentoase si chiar spitalizare.

In orice caz, una dintre principalele masuri aplicate o reprezinta supravegherea regimului alimentar: alimente proaspete, cat mai naturale, care sa asigure gravidei hidratarea de care are nevoie se pot regasi printre recomandarile medicului.

Reflexoterapia sau acupunctura fac parte din randul terapiilor alternative si trebuie urmate doar atunci cand sunt administrate de medic. Pentru a combate varsaturile, poti primi si tratament medicamentos, urmat de administrarea de perfuzii, pana cand vei reusi sa elimini simptomele sarcinii toxice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare