Sarcina

#sarcina #femei insarcinate #alcool sarcina #mituri sarcina #cafea sarcina

Femeile insarcinate au voie sa bea vin si cafea

Miturile potrivit carora, daca esti insarcinata, nu ai voie sa consumi alcool si cafea sunt spulberate de o scriitoare americana, de profesie economist. Potrivit lui Emily Oster, gravidele pot sa bea alcool si cafea, isi pot vopsi parul, insa nu au voie sa gradinareasca.

Sfaturile specialistilor in ceea ce priveste consumul de alcool si cafea la gravide sunt demontate de Emily Oster, profesor de economie in cadrul Universitatii din Chicago. Tanara a scris o carte intitulata "Expecting Better", in care sustine ca un pahar de vin pe zi este bun, iar cafeaua nu dauneaza bebelusului.

In opinia ei, restrictiile de mancare pe perioada sarcinii au fost exagerate, iar consumul de alcool nu afecteaza IQ-ul bebelusului si nici comportamentul acestuia, potrivit Daily Mail.

Emily sustine ca, adesea, cele mai bune studii zugravesc un alt tablou fata de indrumarile oficiale, iar cartea ei le arata femeilor dovezile in acest sens si le lasa sa decida singure.

A inceput sa se documenteze cand a ramas insarcinata

Profesorul universitar a inceput sa se documenteze serios in privinta acestor aspecte in urma cu trei ani, atunci cand a ramas insarcinata. La vremea respectiva, Emily Oster a fost sfatuita sa renunte la cele patru cesti de cafea zilnice. Tanara mama a aflat ca nu sunt suficiente dovezi care sa lege ratele mari de avort spontan de consumul de cafea, astfel ca a decis sa continue cu obiceiurile sale.

Legat de consumul de alcool, Emily a gasit un studiu in revista "Pediatrics" care concluziona ca un pahar de vin pe zi creste riscul de comportament negativ ulterior al copilului. Insa cercetarea nu a tinut cont si de faptul ca 18% din femeile participante la studiu nu consumau deloc alcool, in timp ce 45% din cele care beau zilnic consumau si cocaina.

Autoritatile o contrazic

Astfel, tanara economista a ajuns la concluzia ca viitoarele mame pot consuma unul sau doua pahare de vin pe saptamana in primele trei luni de sarcina si un pahar pe zi dupa aceasta perioada. Totodata, ea mai spune ca femeile insarcinate isi pot vopsi parul, insa nu au voie sa munceasca in gradina deoarece se expun la toxoplasmoza, o afectiune data de un parazit care traieste in organismul animalelor, fiind transmis la oameni prin intermediul fecalelor de pisica.

Totusi, un purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii din SUA a declarat, referitor la afirmatiile lui Emily Oster, ca alcoolul in sarcina poate fi asociat cu avortul spontan, alcoolismul fetal si o greutate mica a bebelusului la nastere.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului