Sarcina

#vergeturi #gravida #sarcina #piele #sebum

Efecte negative pe care sarcina le are asupra pielii

Sarcina este o perioada in care au loc o serie de modificari la nivel emotional, dar mai ales la nivel fizic. In timpul sarcinii, pielea corpului tau are foarte mult de suferit atat din cauza marimii in volum a burticii, cat si din cauza schimbarilor hormonale. Iata care sunt aceste efecte pe care sarcina le are asupra pielii, dar si modalitatile prin care poti reduce aceste aspecte.


Aparitia petelor


In timpul sarcinii se intampla o serie de modificari hormonale care produc pete maronii la nivelul epidermei. Procesul se numeste pigmentare si se manifesta in general la nivelul tenului, in special pe frunte.


Pentru a preveni aparitia petelor, incearca sa te feresti cat mai mult de soare, iar cand te expui acestuia, foloseste crema cu protectie solara , dar si o palarie cu bor larg.


Excesul de sebum


Daca intotdeauna ai avut predispozitie la aparitia cosurilor,e ste foarte posibil ca in timpul sarcinii sa te confrunti cu adevarate eruptii in acest sens  datorita excesului de sebum provocat de schimbarile hormonale.


Incearca sa iti mentii pielea curata, sa o speli de doua ori pe zi si sa folosesti cat mai putine produse cosmetice care sa iti blocheze porii ( fond de ten , fard cremos de obraz  etc).


Vase de sange proeminente


Marea majoritate a femeilor insarcinate se plang de faptul ca pielea de pe fata le este invadata de mici vase de sange, destul de vizibile. Desi ele vor disparea imediat dupa sarcina , poti minimiza aspectul lor printr-un aport marit de vitamina C. Daca este posibil, evita suplimentele medicamentoase si consuma foarte multe citrice (lamai, portocale, pomelo etc).


Linea Nigra


Numele provine din latina si inseamna “linie neagra”. Aceasta linie apare pe burta femeilor insarcinate, unind buricul cu zona pubiana si este provocata tot de schimbarile hormonale. Aceste modificari produc melanina in exces (pigmentul care da culoare pielii), iar aceasta se concentreaza in acea zona. Sansele ca linea nigra sa apara sunt mai marite in al doilea trimestru de sarcina.


Aceasta linie va disparea de la sine dupa nastere, dar ea poate fi prevenita, intr-o oarecare masura, tot printr-un aport mai mare de vitamina C.


Vergeturi


Aparitia vergeturilor este aproape imposibil de prevenit pentru ca fenomenul este absolut normal – pielea se intinde foarte mult, iar aceste semne apar ca urmare a fortarii epidermei. Semnele pot fi reduse intr-o oarecare masura daca pe piele se aplica zilnic, dupe fiecare dus, un ulei hidratant.  In acest fel, pielii ii va fi mai usor sa faca fata modificarilor, iar vergeturile vor fi mai putin vizibile.


Mancarimi ale pielii


Tot din cauza faptului ca pielea se intinde foarte mult, este foarte posibil sa te confrunti cu mancarimi la nivelul burticii. Foloseste o lotiune calmanta, pe baza de musetel sau galbenele. Cel mai bine este sa optezi pentru produsele care contin cat mai putine ingrediente chimice. De exemplu, in magazinele naturiste se gasesc asa numitele unguente cu galbenele sau musetel care au in compozitia lor doar extract natural de plante, vaselina si parfum de lavanda. Pretul acestor creme este mic, iar efectele sunt incredibile.


De asemenea, spala cat mai des zona abdomenului cu ceai de galbenele.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele