Cresterea copilului

#tratamente naturiste # boli copii #tratament copii #tratare afectiuni copii

Descopera 5 remedii naturale pentru tratarea bolilor copiilor!

In zilele noaste, pentru multe mamici din lumea intreaga, remediile naturale si nonfarmaceutice sunt din ce in ce mai atragatoare in tratarea afectiunilor minore ale copiiilor. Parintii isi doresc tratamente delicate si naturale, insa, in acelasi timp, eficiente. Descopera mai jos cateva dintre aceste tratamente, pe care le poti folosi cu succes pentru a scapa de problemele de sanatate ale copilului tau!


1. Problema: Colici

Remediu natural: Musetel

Cum functioneaza: Musetelul relaxeaza spasmele intestinale si induce calm mental. Substantele active din musetel au aceleasi efecte asupra creierului precum un sedativ usor, insa fara reactii adverse. Lasa la infuzat ceaiul de musetel timp de 5 minute, raceste-l la temperatura camerei si administreaza-l copilului. In cazuri foarte rare, copiii sunt alergici la musetel, astfel ca, daca observi iritatii pe piele, este necesar sa opresti tratamentul.


2. Problema: Nivel mare de zahar in sange

Remediu natural: Scortisoara

Cum functioneaza: Scortisoara contine compusi activi care actioneaza direct asupra celulelor care reduc nivelul de zahar din sange. Pentru a trata aceasta problema este indicat consumul a 2 lingurite de scortisoara pe zi, pe care sa le presari peste cereale, fructe sau lapte.


3. Problema: Reflux gastroesofagian

Remediu natural: Guma de mestecat

Cum functioneaza: Guma de mestecat stimuleaza productia de saliva care neutralizeaza acidul stomacal. Acest lucru ajuta la transportul alimentelor prin tractul digestiv si reduce riscul de reflux. Este insa indicat sa le oferi copiilor guma de mestecat fara zahar, in cantitati cat mai mici.


4. Problema: Arsuri solare

Remediu natural: Aloe vera

Cum functioneaza: Compusii activi din aloe vera grabesc vindecarea prin stimularea circulatiei sangelui. Sangele proaspat oxigenat, care ajunge la nivelul pielii, vindeca arsurile solare si hidrateaza tegumentul. Este astfel recomandat ca, in vacante, sa ai intotdeauna la tine un gel cu concentratie mare de aloe vera.


5. Problema: Deranjamente stomacale

Remediu natural: Ghimbir

Cum functioneaza: Ghimbirul are proprietati antispasmodice care reduc contractiile musculare ale stomacului si este un remediu ideal si pentru greata. Pentru copilul tau, ceaiul de ghimbir este extrem de benefic, in special inainte de o calatorie. Poate fi consumat atat rece, cat si cald, indulcit cu putina miere.

Sursa foto: breakingmuscle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului