Cresterea copilului

#curatenie #sarbatori #craciun

Curatenia de sarbatori in familie

Pentru a te simti bine de Craciun si Revelion, nu trebuie sa uiti de curatenia de sarbatori. Chiar daca sunt multe lucruri de facut, curatenia de sarbatori poate merge mai rapid atunci cand fiecare membru al familiei contribuie cu ceva.

Stabileste momentul cel mai potrivit pentru a curata intreaga casa, in functie de programul tuturor membrilor familiei.

Daca vrei sa nu existe amanari si intarzieri, inchide televizorul, computerul si pune telefoanele mobile in modul silentios .

Chiar daca familia ta nu te-a ajutat foarte mult in treburile casnice in timpul anului, curatenia de sarbatori este momentul in care toti membrii familiei pot contribui cu ceva.

 

Planifica activitatile

 

O curatenie temeinica incepe cu o planificare buna, care sa-ti asigure timpul necesar pentru a face tot ce ti-ai propus. Tine cont de faptul ca rufele se usuca mai greu in aerul rece de afara si incepe lista de sarcini cu tot ce trebuie spalat la masina.

Daca micutii tai nu au folosit pana acum masina de spalat, acorda-le cinci minute in care sa invete cat detergent este necesar si modul in care sunt alese ciclurile de spalat.

Pentru ca frigiderul va fi plin de mancare in perioada urmatoare, acesta este un moment bun pentru a-l curata temeinic in interior si in exterior si pentru a elimina gheata din congelator.

Curatarea aragazului si cuptorului este deasemenea importanta, daca planuiesti sa gatesti mult in perioada sarbatorilor.

Geamurile trebuie spalate pentru a fi perfect transparente atunci cand zapada se va asterne pe pervaz. Una dintre cele mai placute activitati ale sezonului este urmarirea ninsorii pe geam dintr-un fotoliu comod in timp ce bei o ciocolata calda .

 

Imparte sarcinile

 

Imparte sarcinile dupa puterea si disponibilitatea fiecarui membru al familiei. Important este ca fiecare sa faca ceva util pentru a grabi curatenia generala.

Anumite sarcini, cum este curatarea geamurilor, nu sunt potrivite pentru copii, deoarece implica un anumit grad de risc. Urcati pe un scaun, copii pot cadea cu usurinta si se pot lovi.

In cazul in care ai animale de casa , izoleaza-le intr-o camera cat timp faci curatenie pentru ca agitatia si zgomotul le-ar putea speria.

Cea mai buna impartire a sarcinilor pentru curatenia de sarbatori in familie implica concentrarea pe fiecare camera, pe rand, astfel incat sa petreceti cat mai mult timp impreuna. Ai grija insa, anumite sarcini nu pot fi indeplinite corect in acelasi timp si nu vrei ca membrii familiei tale sa ajunga la conflicte.

O activitate educativa pentru copii poate fi curatarea bibliotecii. Invata-i pe cei mici cum sa stearga praful de pe carti si cum sa le organizeze in linie dreapta. Cu putin noroc, micutii vor gasi cate o carte interesanta pe care sa o citeasca apoi in vacanta de iarna.

Pentru a incepe atmosfera de sarbatoare chiar din timpul curateniei generale, intreaga familie poate asculta si canta colinde.

Daca vrei ca spiritul festiv sa soseasca deja, chiar inaintea bradului de Craciun, foloseste produse de curatat cu aroma de brad.

 

Ultimele retusuri

 

Dupa ce aspiratorul a trecut prin fiecare camera, podelele au fost spalate si praful a fost sters, e timpul sa te concentrezi asupra ultimelor detalii, care sa completeze atmosfera proaspata din casa.

Curata robinetele din bai si bucatarie si acorda o atentie deosebita oglinzilor si ramelor de fotografii.

Pune prosoape curate in bai si ai grija ca toate ustensilele si aparatele din bucatarie sa fie curate.

Dupa ce ati terminat curatenia de sarbatori si intreaga casa este curata si proaspata, e timpul sa o decorati impreuna pentru Sarbatori si sa impodobiti bradul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului